Wpis z mikrobloga

#praca #pytanie #pracbaza

Mam do was pytanko. Pracują aktualnie na umowie o pracę z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia. Znalazłem nową pracę, lecz przyszłemu pracodawcy zależy, abym szybciej rozpoczął pracę. Planuję zapytać mojego aktualnego pracodawcę o możliwość wypowiedzenia z krótszym okresem, lecz póki nie będę miał pewności co do nowej pracy nie chcę tracić starej (coś jak laski, które nie chcą puścić starej gałęzi( ͡° ͜ʖ ͡°)). Co jeśli dam wypowiedzenie w "starej" pracy i nie dostanę zgody na szybsze odejście w związku z czym nie zatrudni mnie nowy pracodawca? Miał ktoś taki dylemat? Może jakaś umowa przedwstępna?
Będę wdzięczny za wskazówki jak wy to rozwiązaliście.
  • 11
@wojteksrz: co jak nie dostane zgody na szybsze odejście? W tej sytuacji zostaje z niczym, ponieważ z nowym pracodawcą nie mam jeszcze nic podpisane. A nowemu pracodawcy zależy na czasie więc jak nie odejdę wcześniej może ze mnie zrezygnować
@DevSwift: Byłem w takiej sytuacji. Podpisałem umowę z nowym zakładem i dopiero potem zaniosłem wypowiedzenie. Umowa z datą rozpoczęcia świadczenia pracy taką, jaki mi wyszedł termin wypowiedzenia. W nowym zakładzie powiedziałem otwarcie, że nie odejdę ze starego, dopóki nie podpiszą ze mną umowy.