Aktywne Wpisy
Znalazłem w Internecie to zdjęcie bez podpisu, ale zgaduję, że to przystojni kawalerowie z nocnej.
Melkovva_ +3
Opowiadam mojej bratanicy z którą kiedyś żyłam jak z siostrą co się o------o że rodzina nie chce mnie znać i zastanawiam się czy laska udźwignie to wszystko.
No ale musiałam w końcu.
Całe 10 lat na to czekałam 😭
No ale musiałam w końcu.
Całe 10 lat na to czekałam 😭
Ciągłe uczucie przejedzenia, pomimo stosunkowo niewielkich objętościowo posiłków, ciągłe wzdęcia, zaparcia, wypchany brzuch i senność w ciągu dnia, mimo że sypiam jak bobas 8 godzin dziennie tak jak pan bóg przykazał. Jestem osobą raczej aktywną fizycznie, pracuje zdalnie z domu ale codziennie świruję z jakimiś gumami, drążkami, do tego od 30 do 120 minut cardio diziennie jak się zapomnę przy netflixie - godzina rano i godzina wieczorem xD BF trzymany nisko mimo że od listopada ubiegłego roku jestem na "masie" XD( listopad - marzec 75/6kg -> 88), teraz spadło do 82/3 przy 191 wzrostu. Krew, mocz, cukier w normie, badane regularnie. Próbowałem jakichś probiotyków na kiju ale nic nie pomogło.
W związku z tym chciałem spróbować #keto, bo posiłki są jeszcze mniejsze objętościowo co może pomóc z uczuciem pełności i podobno może pozytywnie wpłynąć na pozbycie się senności.
Z drugiej strony nie cierpie smaku tlustych potraw, zwłaszcza jeżeli chodzi o tłuszcze zwierzęce - zjedzenie boczku, smalcu czy kiełbasy to dla mnie większy czelendż niż zjedzenie łyżki cynamonu bez popijania. Boję się też o spadki wydalności na treningu, skoro #silownia w końcu wraca to chciałbym się nią chodź trochę nacieszyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ehh, mirasy, co robić? Jakieś rady, tipy, warto, nie warto?
#dieta #zdrowie
Badanie kału?
Kalprotektyna?
Badanie testerom wodorowym na SIBO?
Kolonoskopia?
Gastroskopia?
Jeżeli chodzi o kubki smakowe - to się zmienia. Miałam tak samo jak Ty. Nie od razu przeszło, mi zajęło kilka miesięcy, ale jak organizm się
@ElCiesiel: Nie, smaki się zmieniają, jestem tego najlepszym przykładem. Nigdy nie lubiłam mięsa, teraz je uwielbiam, a poziom tłustości potraw zwiększałam stopniowo
@Tralalla: To jakby zapchaną kanalizację chcieć udrożniać defekując jednocześnie w kilka osób.
@BarkaMleczna: Jasne, że się zmieniają - mi też się zmieniły, ale nie aż tak diametralnie. Dla mnie keto jest zajebiste, bo jem to co lubię. Nie chciałbym wrzucać ludzi na minę, tak jak mnie wrzucono kiedyś na highcarb typu suchy ryż z gotowaną piersią z kurczaka i kanapki bez masła, co mimo stosowania przez kilka miesięcy było dla mnie męczarnią. Są różne upodobania, a jednym z