Wpis z mikrobloga

Mam save z ~50 rakietami w kosmosie i kijowo byłoby nagle je wszystkie stracić przez brak odpowiednich modów

@BlackReven: Sugeruję kopię zapasową całego folderu gry i w razie update'u po prostu grać z niej aż nie uaktualnią modów - oszczędzisz sobie wyrywania włosów z głowy gdy pomocny squad któregoś wieczora postanowi wszystko ci popsuć.

A co do samych modów: RealSolarSystem + RealismOverhaul ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@salad_fingers: No właśnie problem z tym, że jak sobie ściągnę jakiś mod na nowe części do rakiet i po tym zrobię backup, a niezaaktualizują moda to wszystkie te rakiety i loty zostaną usunięte z gry, a nie lubię tracić postępu zawalania śmieciami kosmosu ()

Boję się tych dwóch modów, że całą moją wiedzę o KSP będę mógł wywalić do śmieci ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@BlackReven: Nie zrozumiałeś mnie: kopiujesz sobie cały folder z grą gdzieś obok, "odpinając" go od steama. Instalujesz sobie mody na tej kopii, sejwy masz w tej kopii, grasz sobie na niej. Squad wydaje update, steam go pobiera - ale na oryginał; ty nadal masz bezpieczną kopię gdzie wszystko śmiga.
  • Odpowiedz
@BlackReven (°° ja mam ponad 1k i dalej wszystko ręcznie :P ale nie obwiniam - o ile rendez vous i dokowanie mi dalej sprawia przyjemność, o tyle wbijania na orbite Kerbina mam już po dziurki :P
  • Odpowiedz
@taukuZielonka: Znaczy aby zmniejszyć zadawane ciosy to takie dokowanie czy lądowanie nadal ręcznie preferuję :D
Może dlatego, że dużo prędzej to ręcznie ogarnę, niż znajdę właściwe opcje w tym programie xDDD
Tak samo pierw ręcznie ustawiam się do optymalnych warunków planet/księżyca.

Ale właśnie po raz tysięczny robić orbitę czy robić orbitę wokół planety to mi się już zdecydowanie nie chce i niech leci na automacie xDD
  • Odpowiedz