Wpis z mikrobloga

• 0
Mirki znawcy #siecikomputerowe i może #elektronika czy jakbym kupił sobie taki switch do sieci domowej:
https://allegro.pl/oferta/switch-cisco-ws-c2960-48pst-l-poe-uszy-rack-8633131428?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
I wpiał normalne urządzenia sieciowe (kompy, tv, konsola do portów Poe) i kamery i wideodomofon to będzie śmigało ?
Dobrze myślę że kamery i wideodomofon działa na konkretnych portach dzięki czemu są wykrywane w sieci ?
Czy Poe nie usmaży nic co będzie nie na Poe ?
Czy jak mam kable kategorii 6 i wepnę do takiego switcha to ma sens czy musi być switch kategorii 6 do tych kabli ?

Pozdrawiam :)
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jaketu: Będzie działać.
802.11af samo załącza zasilanie kiedy urządzenie tego potrzebuje. Ten switch jest strasznie głośny i wciąga dużo prądu.

Dobrze myślę że kamery i wideodomofon działa na konkretnych portach dzięki czemu są wykrywane w sieci ?

Nie, urządzenia wysyłają odpowiednie ramki broadcast i programy do "wyszukiwania" wyłapują takie ramki.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@dktr taki mi się pojawił w wyszukiwarce a albo taki jeden albo 1 do wszystkich urządzeń w domu, 1 do kamer i 1 do wideodomofonu więc chyba lepiej 1 zamiast 3 - dobrze myślę ?:p
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kwitnaca-wisnia w domu w sumie mam 5x kat 6 + 6 kat 5, 8 kamer poe, rejestrator, 3x pod wideodomofon, jakaś drukarka. Poszukam lepszego :) zrobię Poe osobno i półkę w Racku więcej :)
  • Odpowiedz
@dktr: Jednoczenie świetny przykład na jakość softu od dlink’a (a raczej brak jakości). Idealny wręcz!
„543 DAY - 3 HOUR”. Ich developerzy nie potrafią nawet ogarnąć tak podstawowej rzeczy jak dopasowanie żeby wyświetlało 534 DAYS - 3 HOURS ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz