#mikrokoksy mam dzisiaj zaplanowany 1RM na siad. Ale jakoś tak mi wyszło, że do tej pory kręciłem się w okolicach -30kg mojego aktualnego 1RM. Jest sens czy lepiej popracować jeszcze trochę z większymi ciężarami co by przyzwyczaić organizm?
@saul: Dziwne pytanie... Ale jak masz zaplanowany 1RM chcesz sobie go zrobić. To idź na trening i go zrób, ale na luzie bez ciśnienia, zobacz na czym stoisz, jaki jest 1RM na dziś dzień. A potem uwzględniając ten wynik ułóż sobie nowy plan i zacznij trenować.
@IntruderXXL: Trenuję zgodnie z sheiko (bazując na aplikacji Sheiko Gold). Wg tej apki mogę zdecydować wg własnego samopoczucia i oceny czy dzisiaj chcę podjąć próbę czy nie.
To mnie właśnie zmyliło, bo do tej pory robiłem raczej co na zasadzie peakowania (albo 5x5 albo ostatnio 5/3/1). Jeszcze nie czuję tego dobrze, a też niestety brakuje mi wiedzy i doświadczenia czy to w ogóle ma jakiś sens.
To mnie właśnie zmyliło, bo do tej pory robiłem raczej co na zasadzie peakowania (albo 5x5 albo ostatnio 5/3/1). Jeszcze nie czuję tego dobrze, a też niestety brakuje mi wiedzy i doświadczenia czy to w ogóle ma jakiś sens.