Wpis z mikrobloga

@smilley: ja robie tak:
kamilara odgrodzona folia aluminiową, kamień 7-8cm od grzałek, piekarnik max 250, na kamieniu lekko ponad 300 :)
5 stagoni napoletana - moja ulubiona mąka, 2-3 minuty w piekarniku i gotowe
  • Odpowiedz
@smilley: piekarnik to ciężka sprawa. Dużo ludzi robi combo na patelni żeliwnej plus potem piekarnik. Generalnie chyba jedyna opcja to na uchylonym piekarniku rozgrzewać, tak żeby termostat się nie wyłączał. Tylko IMO szkoda piekarnika :( ale jak już to żaden dół + wiatrak tylko funkcja grill, kamień szamotowy jak najbliżej grzałki (najlepiej położyć kratkę, na to blaszkę odwróconą i dopiero kamień) i modlisz się żeby Ci się po 30-40 minutach
  • Odpowiedz
@Gustavo_Fring: oficjalnie producent podaje że nie można, ale ludzie to robią i nic się nie dzieje. Piec nie oddaje zbytnio ciepła w dół, aczkolwiek każdą inną stroną daje tyle ciepła że nie wyobrażam sobie używać go w pomieszczeniu.
  • Odpowiedz