Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sharpovel: jak wyżej
W skrócie - warto. Tylko żeby za tym szły umiejętności faktyczne a nie sam papier. często patrzy się najpierw na papier a potem na umiejętności, dlatego on jest ważny
Imho ofc żaby nie było potem jakichś cyrków
  • Odpowiedz
@Kasia123456789 Takim potwierdzeniem może być dotychczasowe doświadczenie zawodowe. Jestem już w trzecim miejscu, z czego dwa poprzednie dotyczyły pracy z zagranicą, i nigdy nie było problemu - HR przy pierwszej rozmowie telefonicznej robi krótki small talk po angielsku i to wystarczy, by przejść dalej, gdzie będzie już prawdziwy test.
  • Odpowiedz
@emasele @szikagobyk @Kasia123456789 w szkole/uczelni jestem b2+/c1 więc nie wiem jaki certyfikat byłby dobry. Widziałem że są jakieś specjalistyczne do biznesu itp. Więc nie wiem który i jaki zakres materiału.

@ivbefre Wiem że trzeba mieć wiedze faktyczna bo sam papierek nic nie daje, ale pytam bo może w cv inaczej patrza jak ma sie papier lepszej jakości niz matura.
  • Odpowiedz
@Sharpovel: W dwóch międzynarodowych korpo w których miałem rozmowy na stanowiska gdzie jest wymagana znajomość angielskiego do wykonywania pracy, nie potrzebowali papieru. Przeprowadzali krótkie rozmowy po angielsku i to na tyle. W sumie to nie wiem gdzie wymagany jest teraz certyfikat. Może na stanowiska reprezentujące interes firmy?
  • Odpowiedz