Wpis z mikrobloga

w reklamach nigdy nie ma normalnych białych facetów, a jak jakiś jest to jakiś brzydki, gruby, albo rudy

@Never_let_me_go: co ty #!$%@? gościu xD jest pełno reklam z "normalnymi" bialymi facetami, chyba że najbardziej normalny to w twojej definicji Mariano Kowalski
@Cyfenotryna Wyróżniłem tę opcję. Zauważ jednak, że nigdy ta konfiguracja nie pojawia się gdy kobieta ma inne niż blond włosy, modele są podobnej sylwetki lub ich karnacja mniej skrajna. To jest poza. Takie jaskrawe Ying yang, mające poprzez kontrast zwracać uwagę. Zdjęcie nie mówi, że to skarpetki dla ciebie i twojej dziewczyny, tylko "chcę szokować". A szokować chce wykorzystując taksję dodatnią i ujemną Taksję dodatnią stanowi kontekst seksualny: erekcja, bielizna, łóżko, para
zresztą nie ma w tym nic dziwnego, bo w usa organizacje lobbujące płacą chętnym twórcom reklam za promowanie mniejszości, beke mam po prostu z tego że już otwarcie jest pogarda do zwykłych białych facetów, a jak się pojawią, to są robieni na głupków.
@Zaqwsxe: tak, jestem pewna ( ͡° ͜ʖ ͡°). Jednak nie sądzę żeby orientacja miała znaczenie dla wyłapywania hipokryzji i postulowania o realną różnorodność dla wszystkich, bez drugiego dna i mszczenia się za czyny ludzi żyjących kilka pokoleń temu.
@srogie_ciasteczko: wątpię żeby to była prawda, ilekroć w jakichś programach randkowych są czarnoskóre babki, nieważne czy w Polsce czy na zachodzie, to mają duuużo lepsze wzięcie od białych. Może po prostu białe mają większą siłę przebicia na razie, a do tego nie gra na ich niekorzyść "white female privilege" tylko istnieje "white male privilege", choć zdecydowanie to jest nie fair i czarnych kobiet powinno być na równi.
@Never_let_me_go jak tylko gdzieś widzę nagrania z czarnymi kobietami, to są:
- Albo grube z wielgachnymi dupami, jak po eksperymentach doktora Mengele
- mają wielkie, szerokie nosy
- usta spuchnięte, jakby je pszczoła użądliła
- zachowują się agresywnie i ani trochę jak delikatna kobieta
- gadają slangiem murzyńskim z getta

Oczywiście są wyjątki, szczupłe, z małymi nosami, ale to raczej rzadkość. A żeby jeszcze były inteligentne, to jeszcze mniejsza szansa, zgodnie ze