Wpis z mikrobloga

@Kakauowy_Zbawicel: o dzięki lubię słone to dam 3 ;P takie kiedyś sobie robiłem konserwy pt 1.5kg mięsa mielonego, 3 kostki smalcu i sól i zapomniałem całkowicie ile tej soli xD dzięki koleżko ;P
  • Odpowiedz
@derekperek122: wieprzowe, konserwe taką będę robił, że mam kilogram mięsa, 2 kostki smalcu i nie pamiętam ile soli dać, zawsze dawałem sól, ale nie wiem ile ostatni raz ze 2 lata temu robiłem tę konserwe.
  • Odpowiedz
@bArrek: A tak w ogóle to po co sól skoro raczej samego mięsa nie będziesz #!$%@?ć


@derekperek122: sól nie tylko wpływa na smak. Sprawia również ze mięso zatrzyma więcej wody w czasie obróbki - wiec będzie bardziej soczyste.
  • Odpowiedz