Wpis z mikrobloga

@AleMenelJezuJakOnSieStoczyl: o matko jak smakuje... Zostało sosu, rozrobi się go masłem i będzie do makaronu.

Chyba jak rzadko który przepis jest prosty, efektowny i pyszny. I nawet nie jakiś specjalnie drogi, z 15 zeta za porcję (jeśli mamy wino, oliwki i kapary)
  • Odpowiedz
@AleMenelJezuJakOnSieStoczyl: U mnie wkurzyłem się na dzieci, które strasznie wybrzydzają na rybę (i inne rzeczy) - a w gościach zjedzą największe dziwactwa. Więc ryba albo w ryja, macie jeść to co my.

A co do patelni, tutaj akurat bardzo prosto, bo rybę tylko raz się przewraca, a potem dusi pod przykryciem. Tylko trzeba mieć porządną patelnię (polecam tą ze zdjęcia, jest z Ikei - ale ciężko dostać taką gdzie indziej,
  • Odpowiedz