Wpis z mikrobloga

#gotowanie #gzw Z czym polecacie zrobić #risotto ? Dotychczas robiłem z pieczarkami i natką pietruszki. Coś jeszcze? Myślę o łososiu, ale jak go przyrządzić żeby się zgrywał z resztą? Sugestie mile widziane.

  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ludzik: rydze robię tak, że najpierw pakuję je na czystą patelnię, czekam aż wypuszczą sok, odparowuje, a potem dopiero nieco tłuszczu i podsmażam. sól, pieprz, i dodaje do rizotta pod koniec.

aż zgłodnialam...
  • Odpowiedz
@kaef: Aaa, właśnie. Ty kucharz jesteś :) Dzięki za link. Na razie nie będę sobie tak życia komplikował, ale zostawię "na zaś".
  • Odpowiedz
@kaef: Z rozpędu :)

@Logan00: Zrób, fajne, tylko jak ja robiłem dotychczas z pieczarkami to było tego x, a tu jest trochę więcej i trzeba większego gara. Ryż znalazłem bez problemu w Tesco.
  • Odpowiedz