Wpis z mikrobloga

@LewCyzud: @MacDada: dosc prosta decyzja, Enterprise

+ swietnie, ze pokazali czasy nie tak odlegle od naszych, kiedy nie bylo Federacji i o Ziemii malo kto slyszal
+ swietni bohaterowie, z ktorymi sie mozna zżyć
+ dobre efekty specjalne, bo serial jest relatywnie młody

Dzięki temu serialowi zainteresowałem się astronomią i nauką, mam psa beagle'a jak kapitan Archer i nazwałem go, nie inaczej, Portos :D
  • Odpowiedz
@LewCyzud: no wlasnie ja odwrotnie. Dla mnie podroze w czasie to sliski temat bo generalnie sa raczej sprzeczne z prawami fizyki i duzo jest przy tym roznych fakapów. Za to fajnie, ze wątek Xindi się wolno rozkrecal, zeby pod koniec przycisnac.
  • Odpowiedz
  • 0
@Sheppard28: To sobie poczytaj o tachionach i nie mów mi o współczesnych prawach fizyki bo naukowcy zamast przyznać się ze nie rozumieją w pełni natury grawitacji(ciemna materia bo nie pasuje rotacja galaktyk)(przez to podważyć praw Eintrsrina) wymyślili sobie ciemna materie(Ok, od niedawna zmienia się pogląd na ten temat, ale mimo wszystko jest to płynne wiec prawa fizyki bym zostawił oglądając star trek)
  • Odpowiedz
  • 0
@Sheppard28: ale poza moimi wywodami faktycznie aktualnie nie ma takiej możliwości i biorąc to pod uwagę może to popsuć odbiór. Śmieszne ze mamy dokładnie odwrotne zdania odnośnie czasu i xindi :D

• Odpowiedz