Aktywne Wpisy
affairz +135
#nieruchomosci zwykły normalny zdrowy rynek na którym ktoś kupując mieszkanie poniżej 50m2 w Łodzi oddaje ponad 100 tysięcy złotych Panu Flipperowi (niestety nie ujawnili czy równe 100k czy może np. 300k)
I te kur## Tomczaki i inne Jemniomy chcą, żeby ten stan rzeczy trwał dalej
PATOLOGIA
I te kur## Tomczaki i inne Jemniomy chcą, żeby ten stan rzeczy trwał dalej
PATOLOGIA
mickpl +119
Z żadnego newsa tak dzisiaj nie skisłem jak z tego, że Lokum, czyli jeden z tych dewów chwalących się wywalonymi w kosmos marżami, sprzedał w trzecim kwartale siedem lokali podczas gdy w analogicznym okresie zeszłego roku (na beczce 2%) sprzedali ich prawie 200 XD
0% potrzebne na już, chodzi o rodziny.
#nieruchomosci
0% potrzebne na już, chodzi o rodziny.
#nieruchomosci
Meglio bardzo dobrze rozpuszcza starte klocki hamulcowe. Nie ma po nich żadnego śladu na obręczy.
#rower #szosa #serwisrowerowy
@Baczy: trochę taniej wychodzi 5L k2 akra, a też bdb działa
@TrzeciaDlon: To nie jest tak drogie
@geuze:
Osobiście lansuje tezę że mycie napędu nie wpływa na jego żywotność. udowodnić jej nie mogę ale mam argumenty teoretyczne ;)
PTFE lube od shiamano jest całkiem ok. Choć w sumie nie wiem jakie są zalety jego stosowania w porównaniu ze smarow opartych na oleju np. Shimano wet lube (swoją drogą też bardzo dobry) bo na PTFE lacuch syfi sie prawie tak samo ;)
I masz rację - szkoda na to czasu i zachodu.
@Baczy: no nie wiem, u mnie raptem 150-200km i już rzęził, a jak było mokro to już w ogóle tragedia, w zimę się nie nadawał w ogóle do niczego, szczególnie jak zaczęli solić. A FL nieraz i na upartego na 400-500km starczał bez jakiejś tragicznej pracy napędu, może i na dłużej przy suchej pogodzie.
PTFE jest do warunków suchych i Squirt Lube też do suchych. Na mokrym oba szybko są wypłukiwane przez wodę.
Zielony FL to gęsty olej na warunki mokre. Miałem go również i utrzymanie napędu w czystości jest niemożliwe. Jedynym jego plusem to długie interwały smarowania - dla mnie to tylko jeden plus.
@Baczy: to najważniejsze w smarze - żeby smarował ( ͡º ͜ʖ͡º)
https://www.sheldonbrown.com/chainclean.html