Aktywne Wpisy
bart40404 +212
Chociaż jedno udało się mojemu pokoleniu w życiu wygrać. Urodziłem się za późno, żeby załapać się na nieruchomości w normalnych cenach albo na to żeby nie mieć groszowej emerytury w przyszłości, ale przynajmniej dosłownie w ostatniej chwili, żeby zdążyć wbić się do branży IT i nałapać te kilka lat doświadczenia przed kompletnym krachem na rynku dla juniorów.
#programista15k #nieruchomosci #pracait
#programista15k #nieruchomosci #pracait
mirkiswirki +55
Aktualnie mam 32 lata i przez chwilę zastanowiłem się nad tym co będzie zawodem przyszłości.
Ale żeby coś przewidzieć trzeba zrozumieć dotychczasowe trendy i tak sobie myślę kto wygrał życie, a kto przegrał.
Lata 1990-95
Czasy dzikiej prywatyzacji, otwarcia granic, zmian politycznych
+ kto znał angielski lub miał studia wygrał życie (rynek pracodawcy ale wykształconych niewiele)
+ kto otworzył firmę import export (brak towarów zachodnich i w ogóle każdych)
+ kto zakupił
Ale żeby coś przewidzieć trzeba zrozumieć dotychczasowe trendy i tak sobie myślę kto wygrał życie, a kto przegrał.
Lata 1990-95
Czasy dzikiej prywatyzacji, otwarcia granic, zmian politycznych
+ kto znał angielski lub miał studia wygrał życie (rynek pracodawcy ale wykształconych niewiele)
+ kto otworzył firmę import export (brak towarów zachodnich i w ogóle każdych)
+ kto zakupił
Na zdjęciu schab peklowany z majerankiem i czosnkiem niedźwiedzim. Mięso wyszło soczyste i smaczne, polecam każdemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #bojowkawedliniarska #szynkowar #chwalesie #kuchcikmorski
2 łyżki stołowe peklosoli
2 łyżki stołowe majeranku
łyżeczka pieprzu kolorowego
łyżka stołowa czosnku niedźwiedziego
łyżeczka chilli
2 ząbki czosnku
Całość wymieszalem, oczyszczony schab dokładnie natarłem przyprawami i wsadziłem w woreczek od szynkowaru. Następnie mięso umieściłem w szybkowarze, woreczek dokladnie zakręciłem i zamknąłem całość. Szynkowar poszedł na noc do lodówki. Rano parzyłem schab 2 godziny w 85st. Schladzalem cały dzień i wieczorem degustacja. Następnym
Wędzarnia to moje marzenie, ale narazie nie mam warunków ( ͡° ʖ̯ ͡°)
edit: temperatury miesa nawet nie sprawdzałem, tylko pilnowałem temp wody
balkonowy ( ͡° ͜ʖ ͡°) znajomej kupiliśmy celem wybadania i jest ok, chwali sobie- ogarnia właśnie szynki z szynkowara, sery itd.
@krzysssi33k: kurczak wychodzi trochę jałowy, warto go dłużej marynować by przeszedł mieszanką i przemycić plasterek boczku do cylindra
Komentarz usunięty przez autora