Wpis z mikrobloga

@bacteria XDDDDDDD Zero argumentów tylko same inwektywy. Angole to przygłupy i tyle. Ich ego przerasta rozmiar nieistniejącego imperium brytyjskiego. Oczywiście jest też dużo normalnych i inteligentnych ludzi, ale większość to ludzie bezdennie głupi, bez skłonności do refleksji.
  • Odpowiedz
Wystarczyłby test inteligencji, byliby pozamiatani ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Don_Lukasio: błąd. Chciałem być fajny i dałem Ci wędkę ale niestety wymieniłeś wędkę za ryby. Trudno, żyj sobie w swojej bance. Kiedyś walniesz taka głupotę w towarzystwie to zostaniesz wysmiany.
  • Odpowiedz
@callmemiro Angole na wieści o kontrolach paszportowych itp. twierdzili ze to moze być ciekawe i że warto pojechać od razu na granicę. O rzeczach takich jak np cło w ogóle nie chcą rozmawiać bo to burzy ich iluzję wykreowaną przez prawicowych populistów ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

Już nie mówię nawet o tych bzdurach, że warzywa przecież mogą sobie wychodować w ogródkach, podczas gdy na farmach jest deficyt
  • Odpowiedz
@Xing77 Jacy Europejczycy? XDDDDDDD Zdrcydowana większość to ludzie którzy idą do pracy która można dostać bez jakichkolwiek kwalifikacji. W drugą stronę, jest inaczej. UK już teraz nie jest atrakcyjnym krajem, nie ma branży która nie dostanie po dupie przez Brexit. Będzie jak z Hiszpanią, gdzie do 2007 roku również masa ludzi emigrowała, pracując w budownictwie, rolnictwie i agroturystyce. Jak skończyły się dotacje unijne, bezrobocie skoczyło powyżej 20% i był koniec rynku
  • Odpowiedz
@Don_Lukasio: Normalnie. Dużo Europejczyków tam wyjeżdża, choćby w celu nauki języka. Jak zobaczą alternatywę do tego co szykuje UE, to sami zechcą tam zostać. Zawsze Europejczycy emigrowali do krajów anglojęzycznych, u to się do tej pory nie zmieniło Historia już nie raz udowodniła, że tylko kraje anglosaskie przejmują się wolnością, a Europa zawsze była pogrążona w chaosie. Krytyka UE przez Brytyjczyków nie jest bezzasadna, i bardzo łatwo można przewidzieć do
  • Odpowiedz
@Don_Lukasio: Piszę na podstawie historii europejskiej migracji i przypuszczeń w kwestii działań polityki UE, plus biorę pod uwagę opinię rodziny i znajomych emigrantów którzy tam mieszkają. Krótko mówiąc, przyszłość UE nie wygląda dobrze.
  • Odpowiedz
@Don_Lukasio: Nie pisałem o gospodarce.
Po prostu UK zawsze było, jest i będzie popularnym celem europejskiej migracji, niezależnie od gospodarki UE.
W rodzinie mieszkającej w UK też mam byłego Korwinowca, i tam zostaje.
  • Odpowiedz