Wpis z mikrobloga

Wszyscy chyba wiedza jak tragiczna jest gospodarka odpadami w #uk - szczególnie w północnej Anglii, ale co się o------o przed chwila to już wszelkie granice przekracza xD.
Pare domów dalej maja rytuał, ze w nocy pala śmieciami, normalne ognicho sobie robia przy śmieciach, smażą kiełbaski itp xD Dzisiaj coś chyba jednak poszło nie tak, zapewne n------i zasnęli i ogień z dymem się wymknął spod kontroli, palone puszki po browarach zaczęły strzelać i widocznie ktoś z sąsiadów się w-----l i zadzwonił po straż. Przyjechali ale nie mogli tam wejść, bo podwórko jest teudno dostępne. Zaczęli wiec wchodzić przez inne podwórka przez płoty pamiętające jeszcse chyba królowa Wiktorię xD oczywiście runęły w p---u, strażacy za nimi, a typy z mieszkania się zabarykadowali i nie chcą nadal otworzyć drzwi. Dym tak gesty ze ja p------e, smród nie do opisania w całej chacie.
Ale czy to wszystko musi oznaczać koniec imprezy?

#barnsley #j--------e
shelby0153 - Wszyscy chyba wiedza jak tragiczna jest gospodarka odpadami w #uk - szcz...

źródło: comment_1590369692Whs4Gky1XpGljOx9DXC4M8.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tomislawniepelka: uwierz mi, ze ta okolica jest wzglednie ok, nawet w policyjncych statystykach. sasiednie miasteczka to dopiero slumsy syf i patologia.
@Kml93: ja mam 4 - czarny, brazowy, niebieski i zielony. tylko co z tego, jezeli:
- czarny pojemnik zabieraja raz na 2 tygodnie (to w miare regularnie, jeszcze sie nie zdarzylo zeby nie zabrali w terminie)
- brazowy (plastik, szklo) - zabieraja rowniez co 2 tygodnie, ale juz kilka razy
  • Odpowiedz
prosze tutaj nie obrazac perly w koronie! xD a tak serio to cos w tym jest, bo to byle gornicze tereny, ktore mocno podupadly od lat 90, gdy zamknieto kopalnie. widac, ze cos robia i inwestuja ale nadal duzo jest do zrobienia. fakt, ze zycie tutaj tansze niz na poludniu Anglii, ale standard zycia gorszy, dlatego niedlugo sie przeprowadzam.

@shelby0153: mieszkam na południu nad morzem, jak będziesz chciał o coś
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JagniecymFuterkiemWalekPokryty:
Ogółem w UK nie ma problemu z wywozem jakichkolwiek śmieci. Czy nawet te punkty odbioru co wszystko zbierają czego nie dasz rady przesegregować.
Nawet gdy ktoś ich produkuje na prawdę dużo i jest na tyle leniwy, żeby ich nie wywieźć do punktu, to są firmy które mają licencję i się tym zajmują.
Problem syfu na ulicach, zbieraniu śmieci i tak dalej to problem wychowania Angoli. I koniec kropka. Bo
  • Odpowiedz