Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 219
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Flypho: Zrozumiałem twój punkt widzenia. Usprawiedliwiasz niektóre przypadki stygmatyzacji, ponieważ mogą być one praktycznym narzędziem do dostosowywania społeczeństwa.

Nie mogę ci, niestety, dać żadnych konkretnych dowodów naukowych, które jednoznacznie dowiodłyby mojej racji. Sądzę, że gdyby socjologia i politologia były tak rozwiniętymi naukami, to nie musielibyśmy prowadzić tej rozmowy, bo nasze poglądy zostałyby brutalnie zderzone z faktami, które zadecydowałyby o najlepszym możliwym modelu społecznym.

To prawda, choć nie do końca. Mamy również
  • Odpowiedz
@ziumbalapl: W ogóle, wystawianie cennika na wsadzenie sobie kutasa do buzi albo do cipy. Jak dla ciebie to nie jest poniżające, to się nie dogadamy. Ja do takiej osoby zdecydowanie mam gorszy stosunek, i wiele rzeczy się u mnie zamyka wobec takiej osoby.
  • Odpowiedz
@Mikka:

Bo sprzedaje się własne ciało

Jest popyt to sprzedaje. Co to ma do szacunku do samego siebie? Moim zdaniem prędzej harowanie u Janusza za 2.5k miesięcznie to brak szacunku do samego siebie, chyba, że swoją pracę ktoś wycenia na tylko
  • Odpowiedz
@ziumbalapl: Wytłumaczyłem ci przecież. Problem w tym że dla ciebie to nie powód, a sam tekst o braku szacunku do kogoś kto pracuje za 2,5tys świadczy jaki z ciebie zakompleksieniec i niewychowany butny prostak. Taka osoba nie miała wyjścia i innych perspektyw, ale według ciebie ktoś taki wymaga mniej szacunku niż laska, które zamiast ruszyć dupe i zrobić coś ze swoim życiem rozwijającego, poszła najprościej jak się da w prostytucje.
  • Odpowiedz
@ziumbalapl:

Niczego nie wytłumaczyles, nie napisałeś dlaczego miałoby to być dla takiej osoby brakiem szacunku dla samej siebie, stwierdziłes tylko SWÓJ PUNKT WIDZENIA, że uważasz to za poniżające. Naprawdę ciężko rozumieć co czytasz i piszesz?

A jest jakiś uniwersalnie przyjęty system według którego określane jest co dla ogółu społeczeństwa jest poniżające czy nie? Dla kogoś nasranie sobie na klatę może nie być poniżające, więc to chyba oczywiste że to dość
  • Odpowiedz
@Mikka:

A jest jakiś uniwersalnie przyjęty system według którego określane jest co dla ogółu społeczeństwa jest poniżające czy nie? Dla kogoś nasranie sobie na klatę może nie być poniżające, więc to chyba oczywiste że to dość subiektywna opinia.

To, że uważasz bycie p---------a za brak szacunku, to też tylko subiektywna opinia. Dodatkowo nie potrafisz jej uzasadnić, więc nie za bardzo
  • Odpowiedz
Dodatkowo nie potrafisz jej uzasadnić, więc nie za bardzo racjonalna.

@ziumbalapl: No regularnie dawanie d--y i obciąganie obcym za kasę. Dla mnie to uzasadnienie dla ciebie nie.

Ponawiam pytanie: dlaczego? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przypominam też, że "bo tak
  • Odpowiedz
@Mikka:

No regularnie dawanie d--y obcym i obciąganie osobom za kasę. Dla mnie to uzasadnienie dla ciebie nie

Dlaczego? Jedna osoba za pieniądze sprząta, inna obciąga. To nie jest uzasadnienie, to jest równoważne napisaniu "bo
  • Odpowiedz
wszystko co piszesz to jedynie TWÓJ SUBIEKTYWNY

@ziumbalapl: A czy ja już przypadkiem wcześniej się nie zgodziłem co do tego, i robisz g---o burze o nic?

Tego typu patrzenie na innych z góry to oznaka
  • Odpowiedz
Mamy również ciekawe statystyki. Czyli takie, że konserwatyzm jest związany z niższym poziomem życia, oraz często gorszym wykształceniem. Ale mniejsza z tym, ponieważ sam osobiście nie uważam tego za dobry argument.

Wydaje mi się, że to wszystko zależy od tego, jak zdefiniujesz konserwatyzm. Łatwo dobrać sobie dane do tezy, jeśli chce się kogoś obrazić. Mam wykształcenie wyższe i spokojnie łapię się do klasy średniej.

Problem w tym, że ja też nie wybrałem sobie życia
  • Odpowiedz
To nie powód do linczu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No ja nikogo nie linczuje

Nie, to zwyczajna niewiedza i uprzedzenia. Badania (właściwie kilkadziesiąt) mówią o tym, że wychowanie przez osoby jednoplciowe jest nieszkodliwe dla dziecka.

@ziumbalapl: Chodziło mi o to że ja je popieram. Masz chyba lekkie problemy z kapowaniem ( ͡° ͜ʖ ͡°). Chociaż pierwszeństwo powinny mieć normalne(w sensie naturalnym) rodziny.
  • Odpowiedz
@ziumbalapl:

To prostytutki są winne tego, że facet z nich korzysta, tak to właśnie działa, on po prostu MUSI zdradzić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tylko, że ja mówiłem akurat o tej prostytutce, która nie może sobie znaleźć jednego faceta, tylko musi mieć ich 500 i to jeszcze za pieniądze ¯\_(ツ)_/¯. Jeśli kontekst, który nadałem moim ostatnim komentarzem jest dla ciebie niezrozumiały, to może po prostu daj
  • Odpowiedz