Aktywne Wpisy
Lukardio +115
Mam nadzieje że #marszniepodleglosci zostanie ,,odzyskany" i będą brali wszyscy ludzie niezależnie od wyznawanych poglądów.
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
#polska #11listopada #lgbt #marszrownosci #patriotyzm #neuropa #4konserwy
dziobnij2 +603
Poszedłem na kawę do maka i spotkałem podróżnego, który przyjechał do #gdynia z psem, kaczką i gąską. Zwierzaczki były grzeczne i szły przy nodze.
@R187: Nie opisałeś co zrobić z przedstawicielami elektoratu przeciwnego na podzielonych już terenach.
Wysiedlenia, odebranie praw wyborczych czy może tradycyjnie, demokratycznie - ciepły ołów w potylicę?
@niemampsa: Sprowadzenie do absurdu, świetny argument. Jak kobiety dostały prawa wyborcze to zaraz potem dzieci i psy? Poza tym napisałem tam o tym już 11 minut temu w tym komentarzu, że, cytuję:
Zakładając chęć implementacji tych bzdur, jaki problem został dzięki nim rozwiązany? Bez przenośni i metafor, jakiś jeden pozytywny skutek narobienia gnoju jakiego ten kraj od kilkudziesięciu lat nie widział. Jak rozumiem, chwilowe rozsądzenie sporu który uważasz za najważniejszy na Świecie. Co więc z kolejnymi różnicami zdań które pojawią się dnia następnego? Co z ludźmi, którzy dzień po podziale rozpoczną działalność polityczną mającą
@niemampsa: Konserwatywna cześć społeczeństwa może żyć zgodnie z konserwatywnymi zasadami prawa, a liberalno-centrowa część społeczeństwa zgodnie z liberalno-centrowymi zasadami prawa i zdecydowanej większości populacji każdej z części kraju będzie się żyło dzięki temu lepiej bo prawo będzie im przez to bardziej odpowiadać, przeciwnicy polityczni nie będą im już mieszać w ich życiach. W Polsce A liberalizacja aborcji, małżeństwa homoseksualne,
I mi nie mów o jakimś wolnym
@niemampsa: To był tylko jeden z przykładów, przecież jest więcej kwestii w których większość mieszkańców Polski B ma inne, przeciwne poglądy do większości mieszkańców Polski A.
Legalizacja pewnych narkotyków, podatki, socjal, służba zdrowia, kodeks karny, sądownictwo, media publiczne i tak dalej, i tak dalej.
@niemampsa: Nic. Jak chcą to niech zbiorą podpisy np. 20% uprawnionych mieszkańców swojej gminy, że jednak chcą przejść z Polski A do Polski B albo na odwrót i wtedy zorganizowane zostanie referendum i jeśli ponad 50% mieszkańców gminy zdecyduje w nim o tym, że chce być jednak w A zamiast B albo w B zamiast A i jeśli ta gmina leży na
Takie idee mają konsekwencje o których, mam wrażenie, nawet nie postarasz się pomyśleć. Załóżmy, że mam klinikę aborcyjną we wspaniałym nowym świecie, jeżeli gmina przygraniczna, to mogą mi ją zamknąć jednym głosowaniem, jeżeli nie to raz na 10 lat ( ͡° ͜ʖ ͡°) Takich kwiatków można
@niemampsa: Nie, nie bardzo rozumiem dlaczego niby by miało tak być?
Mówię o scenariuszu, w którym przeciwny elektorat następnego dnia rozpoczyna działania polityczne mające na celu obalenie wprowadzonych zmian - "zjazd do centrum" - i mu się to
@niemampsa: To znaczy w dzień po referendum? W jaki sposób ma coś obalić, jeśli nie ma większości?
Przecież referendum o aneksji to nie wybory parlamentarne, mówię np. o wszczynaniu demonstracji i niepokojów społecznych mających zmusić rząd do rozpisania nowych wyborów.
@niemampsa: To się ich aresztuje i skarze zgodnie z obowiązującym prawem, nie widzę problemu.