Wpis z mikrobloga

"stabilny" ubuntu juz na dzień dobry po zainstalowaniu miło mnie przywitał uniemożliwiając mi zalogowanie się(login loop)

@niesamowite_: O blurwa to kiedy ty używałeś linuxa w ogóle?
A tearing to większy problem, który występuje również w windows. Ale nie chce już mi się dzisiaj z tobą pisać. Bo tu by trzeba było więcej napisać, a już mi się nie chce. Chcesz to próbuj, jak czegoś nie wiesz to pytaj najwyżej. Ja
  • Odpowiedz
O blurwa to kiedy ty używałeś linuxa w ogóle?

@Linux_Zamiast_Windows: tydzień temu. linux dostał szanse a jako ze jej nie wykorzystal to bede siedział na windowsie ktory jest 100000x razy lepszy.

A tearing to większy problem, który występuje również w windows

interesujące bo używam windowsa od czasu kiedy pojawił sie pierwszy komputer w domu czyli jakoś od 2001 roku i na ŻADNEJ wersji windowsa sie ten problem nie pojawił
  • Odpowiedz
@Linux_Zamiast_Windows: Ale ja się tak generalnie zgadzam - Linux jest coraz wygodniejszy i coraz bardziej przyjazny użytkownikowi tylko zwyczajnie niektóre rzeczy JAK NA RAZIE winda robi lepiej.

To tak dla bezpieczeństwa dodaję bo z mojej narracji wyżej mogło to wyglądać trochę jakbym się nie zgadzał albo krytykował poglądy i punkt widzenia :p

Zresztą mi i tak się najlepiej na macOS pracuje w zasadzie XD to tak mogę skończyć dyskusje bo
  • Odpowiedz
@MamCieNaHita: XDDDDDDDD sorka. Napisałem że obrazek poglądowy, zresztą to była nocna, co napisałem pare postów niżej.. Wybacz nie bedę więcej szkalował Kościoła Wielkiego Pingwinka.
  • Odpowiedz
@Linux_Zamiast_Windows: I to mnie strasznie cieszy. M$ jest monopolistą. Tylko że także przeraża. Mam tyle programów szpiegowskich na kompie żeby odpalic gierke... Pewnie będzie tego jeszcze więcej... Sorka że rozpętałem taką burze, nie miej za złe, bo sam jestem fanem linuksa. Musiałem...
  • Odpowiedz
@dyzmund: Nie wiem właśnie, bo oczywiście w testach FPS większość będzie miała mniej, to jest naturalne, ale kto liczy FPS powyżej 60? To jest właśnie temat o którym pisałem często i nie chce już go poruszać. Bo jest nudny. Ja nie jestem zwolennikiem gier, ale to może też bardziej rozjaśnić niedowiarkom wspaniałość tego systemu. Ta translacja gier którą można uznać za takie świetne demo.
korzystajcie z linuxa, będą gry na
  • Odpowiedz
@Linux_Zamiast_Windows: A, jasne. Tylko nikt nie ma na to kasy (normalny). Od 10- 15 lat standard graficzny wyznaczają konsole. Ramy, w których Nvidia oraz intel musza sie zamknać. Tak było kiedyś. To strasznie szeroki temat. Zobacz deweloperów. Jak maja projektować gry? LPM xDDDDD
To byłoby piękne...
  • Odpowiedz
@Linux_Zamiast_Windows: Powiem tak. puki nie miałem monitora 140Hz, nie wiedziałem OCB... Serio robi. Tylko trzeba "sparować" kartę z monitorem. Gforce xperience robi to za Ciebie... A i tak narzekam, bo za dużo babrania sie w ustawieniach...
  • Odpowiedz
@dyzmund: Normalny człowiek. Ale taki normalny gdy był, nie ja, nie ty, nie spier*olony wykopek. To by się zastanowił dlaczego windows nagle pokochał linuxa desktopowego w dodatku.
Nieliczni już wiedzą nie. I to jest cała bajka, że linux jest lepsze, ale ma przesprane. Bo amebki spierają ten shit/
I nic nie poradzisz to jest tak jak byś chciał przekonać pisorów żeby że 500 + to 2000 -
No ale zobaczymy.
  • Odpowiedz