Wpis z mikrobloga

Miraski drogie,
jakiś czas temu ubzduralo mi sie ze chce #bycjakmetaxy na #rower i powstał taki o to wpis :

https://www.wykop.pl/wpis/45957673/mirki-mirki-mirki-tak-do-was-z-pytaniem-moze-bardz/

Jak zwykle pomogliscie ( pozwole sobie zawołać Was) i dzięki Wam zrozumiałem że tak naprawdę nic nie rozumiem o trenowaniu:)

Trochę od tego czasu sie zmienilo, więc pisze takie male #chwalesie

Ze zmian : zacząlem wspolprace z trenerem ktory dba o to bym "nie udawał na trenażerze" :)

wspólnie określiliśmy realne cele - 200km <8h w tym roku a za rok/dwa jakieś maratony rzedu 300-500km.

co najważniejsze? wyznaczylismy poprawnie strefy tętna. i tak mieliscie racje - 75% " treningu " spedzalem w strefie regeneracyjnej :) a moje mocne interwaly w s5 ledwo sięgały strefy tempa s3.

postępy są zauważalne :) dzisiaj miałem test podczas ktorego zaliczyłem pierwszy kamień milowy 50km < 2h. udało mi się wykręcic 1:49:30.

Nie jest to nawet sredni wynik ale i tak jestem zadowolony, rok temu moglem pomazyc bu na 50km zejsc ponizej 2:20 :)

kolejny kamien milowy na mojej drodze to 100km < 4h juz za 2 miesiące :)

a Więc dziękuje Wam drogie mirki :

@WuERA
@Im_from_alaska
@Adwokat_Boga
@michnic

bo to dzięki Wam nie straciłem zapału przez brak rezultatow i postępow, a zyskałem kopa i motywacje :)

a na obrazku dzisiejszy test uwzględniający rozgrzewke, odpoczynek, test i schlodzenie :)

Nic specjalnego, ale jest to mega postęp:)
Pobierz Hipodups - Miraski drogie,
jakiś czas temu ubzduralo mi sie ze chce #bycJakMetaxy na...
źródło: comment_1589717604E8VgSNRfy9zvZNyIwGORSn.jpg
  • 11
@Hipodups: Protip: załóż sobie konto na TrainingPeaks, w darmowej wersji po wrzuceniu na platformę treningu zapisanego w .fit/tcx/gpx itd. zawierającego dane o tętnie, platforma wylicza hrTSS czyli heart rate stress score i dzięki temu możesz łatwo śledzić obciążenie treningowe. Wylicza to na podstawie stref, które też sama określa, na podstawie wartości naszego LTHR (w ustawieniach wybiera się metodę obliczania stref i tylko wstukuje wartość LT, polecam metodę Joe Friel for cycling)
@Im_from_alaska: xD wiesz, jak bym nie oczekiwał porad to bym o to nie pytał w tedy. a skoro opinie kilku osob były "jednostronne" to z dużym prawdopodobieństwem mieli racje. a w tym przypadku mieli, pomogli zrozumieć ze nie do konca mam o tym pojęcie, to już znalazlem kogos kto ma i stale mi pomaga :)