#anonimowemirkowyznania Szef pod moją nieobecność w pracy(urlop), podpisywał maile wysyłane z firmowego ogólnego maila moim imieniem i nazwiskiem. Maili było kilkanascie, w tym jedna konwersacja, która mi się nie podobała (sam styl rozmowy, ja w taki sposób nie piszę).
Idzie coś z tym zrobić? I tak się będę zwalniał, więc...
@AnonimoweMirkoWyznania: Co za poroniony pomysł. Wydawało mi się, ze standardem jest ustawienie orzez pracownika na urlopie zwrotki z informacją o nieobecności i prosba o kontakt z szefem/inna osoba z biura. Po prostu bym zapytała czemu podpisywał sie jako ty a nie jako on.
@AnonimoweMirkoWyznania: Napisz coś w stylu "witam wszystkich po powrocie z mojego urlopu w dniach xx-xx maja 2020. Jestem już pełen sił do zmierzenia się ze wszystkimi mailami, które do mnie państwo wysyłaliście w czasie mojej nieobecności"
Mi osobiście w pracy opowiadali, że była sobie dwójka "kolegów" w pokoju - nazwijmy ich Wiśniewski i Kowalski. Jeden był super gościem, a drugi mocnym nieogarem bojącym się własnego cienia i jakiejkolwiek odpowiedzialności.
Napisz coś w stylu "witam wszystkich po powrocie z mojego urlopu w dniach xx-xx maja 2020. Jestem już pełen sił do zmierzenia się ze wszystkimi mailami, które do mnie państwo wysyłaliście w czasie mojej nieobecności"
@Tytanowy_Lucjan: w żadnym wypadku, niech nie pisze, tak jakby o niczym nie wiedział tylko prosto z mostu, że maile z tych a tych dni nie pochodziły od niego tylko od szefa , który się pod niego
@AnonimoweMirkoWyznania: W poprzednim miejscu pracy zrobiłem awanturę jak tylko jedną wiadomość wysłano bez mojej wiedzy podpisaną moim nazwiskiem. Zagroziłem zwolnieniem i nigdy się więcej nie powtórzyło. Czysty debilizm. To tak, jak by czyjś podpis podrobić...
Dzisiaj mija 20 rocznica przystąpienia Polski do UE. Unia realnie zmieniła moje życie. Nie wyobrażam sobie Polski poza UE. Zaplusuj, jesli się za mną zgadzasz.
Szef pod moją nieobecność w pracy(urlop), podpisywał maile wysyłane z firmowego ogólnego maila moim imieniem i nazwiskiem. Maili było kilkanascie, w tym jedna konwersacja, która mi się nie podobała (sam styl rozmowy, ja w taki sposób nie piszę).
Idzie coś z tym zrobić? I tak się będę zwalniał, więc...
#pracbaza #praca #prawopracy
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ebf3390f5c87a77924b4ce1
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Wesprzyj projekt
Komentarz usunięty przez autora
Po prostu bym zapytała czemu podpisywał sie jako ty a nie jako on.
@Iskaryota: Nie. Może sobie czytać i pisać, ale nie podpisywać się danymi innej osoby
niech tłumaczy się adresatom a nie tobie
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Mi osobiście w pracy opowiadali, że była sobie dwójka "kolegów" w pokoju - nazwijmy ich Wiśniewski i Kowalski. Jeden był super gościem, a drugi mocnym nieogarem bojącym się własnego cienia i jakiejkolwiek odpowiedzialności.
Bał się
Komentarz usunięty przez autora
@Tytanowy_Lucjan: w żadnym wypadku, niech nie pisze, tak jakby o niczym nie wiedział tylko prosto z mostu, że maile z tych a tych dni nie pochodziły od niego tylko od szefa , który się pod niego