Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@doznanie: mam pytanie, widzę że jesteś mocno into sushi, ja bardzo lubię je jeść ale ostatnio przeczytałem że można się zarazić salmonella i jakoś mnie już nie ciągnie tak bardzo, czy restauracje mają jakieś sposoby żeby temu zaradzic? Albo ogółem jak sam robisz sushi to masz pewniaka ze tu się nie zarazisz?
@mor3nko Ryż na sitko z dużym okiem. Ja mam coś ala durszlak. Pozbywamy się małych drobin na sucho. Potem w tym durszlaku pod bieżącą wodę, potem do miski z wodą i lekko trzemy ryż o siebie. Ja teraz 5 razy moczylem i plukalem. Potem do dużego garnka i na 1x ryżu 1.25x wody. Doprowadzasz do wrzenia, potem na mały ogień 15 minut, potem 15 minut bez ognia. Oczywiście garnek zawsze przykryty i
Pobierz
źródło: comment_15896256933QwLvQuwGUiBakeYuLks2F.jpg