Wpis z mikrobloga

@petr_26: możesz w dobrym stanie zdobyć też używany Xiaomi Mi9 se. Najlepiej, ale i najdrożej to Samsung s10e. Taniej, ale nadal drogo Huawei P30. Podobnie wypada Mi 9 se. Samsung A40 jest ok, ale ma kilka znaczących wad, np. brak AoD i diody powiadomień, mimo że ma Amoled. Jak ma być małe i tanie, to A40, jak drogo i wypas to Samsung S10e. Aktualnie nic nie wiadomo na temat Mi10 se,
@petr_26: jak za symboliczne pieniądze to warto, bo wtedy to wszystko warto. Z mi9se nie ma co porównywać, ale jeżeli masz ciekawą cenę tego A2 lite to warto. Tyle, że to raczej taka słabsza propozycja. Zobacz czy te słabsze parametry są warte niższej ceny, która Ci proponuje znajomy.
Wady A2 lite:
- premiera III kwartał 2018, więc swoje na karku ma,
- słabsze parametry foto,
- brak NFC,
- Xiaomi nie
@Am61: rozważam jeszcze zakup flagowca sprzed 2-3 lat, moje typy póki co to S8 i Honor 10 - warto iść w tę stronę? Gabaryty jeszcze całkiem kompaktowe, a to na czym najbardziej mi zależy, czyli aparat, na niezłym poziomie.
@petr_26: zastanów się, bo zarówno S8 jak i Honor 10 są na tyle stare, że o aktualizacjach do wyższych wersji Androida można zapomnieć. Honor 10 w czerwcu dostaje aktualizację do Androida 10, a Samsung S8 zatrzymał się na 9 Pie. Rozmiarowo są podobne. Jeśli chodzi o przewagę S8 to zdecydowanie wyświetlacz, nagrania wideo, IP68, slot kart pamięci i ładowanie Qi. Honor 10 to nowszy Android po aktualizacji i nowszy ciekawy wygląd.