Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Brak jednego spójnego manifestu róznież zastanawia.

Brak wyeksponowanych liderów jest ledwie konsekwencją więc braku struktur organizacyjnych, bo jak można być wiarygodnym liderem czegoś, co nie wiadomo czym w ogóle jest? W normalnej organizacji są cele statutowe które w prosty sposób przekładają się na czytelny i łatwy w odbiorze manifest.

@matcheek: Odpowiedź na to jest bardzo prosta - LGBT nie jest organizacją.
  • Odpowiedz
@malleonamalo: Jestem w stanie to uwierzyć, że tak właśnie jest. Ale ciekawi mnie opinia osób które nei rozrózniają gejów i lesbijek, czy reprezentatywności LGBTIQA w samych NGOs. Wiem, że wiele osób po prostu utożsami cale ruch z gejmi i lesbijkami.
  • Odpowiedz
@prawa_reka_sorosa:

odpowiedź na to jest bardzo prosta - LGBT nie jest organizacją.

No właśnie.

Jutro te rzekome LGBTIQA NGOs mogą dopisac do swoich postulatów wywłaszczenie kułaków, a empatyczna młodzierz i tak je bedzie popierała.
  • Odpowiedz
Odniosłem się do pytań. Zapytałeś się o postulaty organizacji lgbt, więc dałem ci dokładną listę kategorii, które są ważne dla organizacji lgbt. Na co mam jeszcze odpowiedzieć?

@artpop: inaczej, na jakiej podstawie twierdzisz, że tylko jedna organizacja ma prawo do reprezentowania osob LGBTIQA? Bo wybrałeś jedną, do tego sie chyba zgodzisz.
Sugerujesz też, że manifest LGBTIQA Green Party nie jest manifestem LGBTIQA bo jest Green Party??
Jak inaczej chcesz walczyć o prawa gdy
  • Odpowiedz
@Wentrosz: >Domagasz się przejrzystości i rzetelności od nieuświadomionych wyznawców jednej z sowieckich dywersji społecznych czasów wojny w Wietnamie

Daje im szanse. Wiem, że mają dużo empatii, ale zastanawia mnie rozumowanie którym się posiłkują by utrzymąć spójny system przesłanek światopoglądowych.
  • Odpowiedz
LBGTIQA+

@matcheek: Żeby nie mylić z LGBT, LGBTQ, LGBTQ+ czy gejami, użyję standardowego słownikowego terminu funkcjonującego od średniowiecza - zboczeńcy.

Sytuacja jest kuriozalna do tego stopnia, że w dyskusji publicznej jest klarowny podział na 'za' i 'przeciw' podczas gdy sprawa jest bardziej skomplikowana i nie wiadomo 'za', czy 'przeciw' czemu tak naprawdę.

@matcheek: To proste. Za czy przeciw tym co lubią oskarżać ludzi o nienawiść, a przy tym
  • Odpowiedz
Postawiłeś teze, że LGBTIQA+ jest organizacją.

Nie ma jednej organizacji LG++++. Geje, lesbijki są traktowani przedmiotowo przez skrajną lewicę.

W normalnej organizacji są cele statutowe które w prosty sposób przekładają się na czytelny i łatwy w odbiorze >manifest. A w LGBTIQA+ postulaty zmieniają się jak w rollercoasterze.

Pytam
  • Odpowiedz