@marcus1a: Raczej #ciekawostki Poza tym, tak jak wspomniał @krzych_u: to pnie jest biblioteka Umbert Eco. Zbiory należą (a właściwie należały) do Richarda Mackseya - profesora na uniwersytecie Johnsa Hopkinsa.
@marcus1a a propos Eco, kilka chwil przed tym jak natknąłem się na ten post uświadomiłem sobie, że nie czytałem żadnej jego książki, a właśnie szukam czegoś do czytania. Którą pozycję Eco polecacie?
@Asarhaddon Wahadło Foucaulta - jak Eco się do niej przygotował!! Erudycja poziom max!! po niej wszelkie inne pozycje typu thrillery, przygodowe, akcji, kryminalne, teorie spiskowe itp. stracą swój blask. Ja już Dan'a Browna nie wziąłem do ręki (znaczy wziąłem, ale przeczytałem kilkadziesiąt stron i, zażenowany, odłożyłem). Jeden z niewielu, który dziś się jeszcze przygotowuje do napisania książki w podobny do Eco sposób to Frank Schätzing
#ksiazki #pisarze #gruparatowaniapoziomu
źródło: comment_1589383378XGJ70I7z9rYljiPVjz3zd1.jpg
Pobierz@marcus1a: Raczej #ciekawostki Poza tym, tak jak wspomniał @krzych_u: to pnie jest biblioteka Umbert Eco. Zbiory należą (a właściwie należały) do Richarda Mackseya - profesora na uniwersytecie Johnsa Hopkinsa.
Biblioteka Eco (domowa) wyglada(ła) tak:
https://www.youtube.com/watch?v=Czc_KjWji8E
Ja już Dan'a Browna nie wziąłem do ręki (znaczy wziąłem, ale przeczytałem kilkadziesiąt stron i, zażenowany, odłożyłem).
Jeden z niewielu, który dziś się jeszcze przygotowuje do napisania książki w podobny do Eco sposób to Frank Schätzing