Wpis z mikrobloga

Mamy tutaj jakiś mirków którzy wiedzą co jest 5 z #ogrodnictwo ?

Po 2 latach mieszkania w końcu zabrałem się za moje tuje, tuje są w średnim stanie krzywo wsadzone i krzywo posadzone ale to już mniejsza o to. Aktualnie wybrałem pod nimi stara ziemie oraz kore, ładnie sobie oddzieliłem trawę od tujeki teraz zanim zasypie je koroą chciałbym założyć linie kroplującą lub coś podobnego, ale są różne rodzaje, różne typy.... Może Mirki coś doradzicie?

Tagi dla zasięgu #ogrodnictwo #ogrod #podlewanie #pielegnacja
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Jordas: a co tu doradzać? Kup węża, końcówki kroplujace, złączki i reduktor ciśnienia i masz linie kroplujaca. Ja mam z marketu gardeny, wyszło mnie 200 zł, ale mirki mnie wyśmiały, że można z allegro kupić za 50zl.
  • Odpowiedz
@Jordas: Mirku zastanów się czy napewno potrzeba im wody stale czy podlanie ich 2x w tyg wystarczy. Może być kropelkowe, nie orientuje się ile to teraz kosztuje ale drogie nie jest. A tak serio to one podupadły ze chcesz nawadniać?
  • Odpowiedz
@Jordas: rozumiem. Ja nawadniam ale raczej warzywniak, wiec wiąże się to z z prawie 200 metrowym 2 calowym wężem i później rozsyłam takimi małymi kropelkowo pod wymagające wody rzeczy. Jedyne co moge doradzić to pi3rdol ten zestaw za 40zl. Bo to nie ma racji bytu. Tak z ciekawości, coś z tymi tujkami nie tak? Ja wsadzilem kilka z tzw. Kwiatami i nigdy więcej bo jak sucho się dzieje to oczywiście
  • Odpowiedz
@Jordas: Pocący to podziurawiony wąż, kropelkowe sam ustalasz gdzie ma kapać, są jeszcze wersje z wbijaną końcówką w ziemie - jeszcze lepsze bo chwasty na gorze tak nie rosną. Jak podsypiesz korą/wiórami to przykryj agrowłókniną 50 i jeszcze obsyp będziesz miał z głowy plewienie tego.
  • Odpowiedz