Wpis z mikrobloga

ile masz wzrostu? Widze ze rama to L

@menor: Tak, elka. Mam 185 cm wzrostu ale Rondo jest generalnie dość długim rowerem więc przy tym rozmiarze nie chciałbym mieć mniej ani centymetr ;)
@kyloe ja posiadam rondo ruut st w rozmiarze M, przy wzroście 180cm i jakos idealnej pozycji nie moge znaleźć. Jak sie czujesz na swoim rowerze?
@menor: Pozycja na Ruut jest dość mocno sportowa, stack/reach ratio wynosi 1,49 co jest wartością charakterystyczną dla rowerów szosowych. Dla mnie elka jest OK natomiast zajęło mi trochę czasu przywyknięcie do niej, na początku chciałem nawet skracać mostek bo wydawało mi się, że jestem za bardzo wyciągnięty na nim ale w sumie dobrze że tego nie zrobiłem bo po paruset km okazało się, że jest w porządku ale siodełko mam ustawione
@kyloe no wlasnie mam takie uczucie ze jestem za bardzo wyciagniety do przodu, a jak jeszcze zejde na dolny chwyt to juz całkiem. Zmienilem mostek na krotszy i bawiłem sie ustawieniem kierownicy, ale jakos nie czuje duzej różnicy. Nie mialem jeszcze okazji tak na serio nim pojeździć, mam zrobione jakies 2-3k kilometrów (spora część na zwiftcie) i czesto mialem dłuższe przerwy w jeżdżeniu. Moze sie jeszcze musze przyzwyczaić do tej pozycji, bo