Wpis z mikrobloga

Macie jakieś sposoby na smażenie piersi z kurczaka ale w małych kawałkach? Zawsze puszcza wodę i jest gumowa albo sucha, przy większych kawałkach nie mam tego problemu bo rozgrzewam olej aż zacznie się dymić z patelni i identycznie jak stek kładę pierś i czekam póki nie zrobi się brązowa skorupka, potem druga strona i na koniec jeszcze przykrywam folia aluminiowa na talerzu żeby sobie doszła, zawsze wychodzi idealnie soczysta.

#jedzenie #gotujzwykopem
  • 9
@niekompalityca po 1 wrzucać kawałki kurczaka partiami, żeby nie obniżyć temperatury za bardzo, po 2 mi ostatnio pomógł trik z soda oczyszczona (nacierasz kawałki soda, po 15 minutach dokładnie płuczesz woda i wrzucasz na ogień - mięso wychodzi o wiele delikatniejsze). Z tego co czytałam to każdy kurczak puszcza wodę jeśli jest smażony w zbyt niskiej temperaturze, więc źle usmażony nawet najbardziej ekologiczny Ci wodę puści