Wpis z mikrobloga

@Gippo86: nikt nie jest przymuszany
zwyczajnie nie sa wstanie robic ekspansji w za szybkim tempie i bardzo dobrze, że na siłę nie szukają inwestycji.
A obligacje polskie 50% i blen innych 50% bo taką pewnie mają ekspozycję walutową i nie chca ponosić za dużego ryzyka walutowego pakując sie w inne waluty

to nie inwestycja, tylko prawie jak trzymanie gotówki, tyle, że płaci jakies drobne
@151346136: mogą zainwestować w rozwój nowej gry choćby... jako, że nieco programistów narzeka na brak zleceń, mogą pokombinować z jakimś nowym zespołem dla rozwoju jakieś gry....

kupić coś, co w otoczeniu inflacyjnym zyskuje (metale, surowce, reity)
@Gippo86: no i właśnie o to mi chodziło w pierwszy komentarzu
nie można robić ekspasji w za szybkim niekontrolowanym tempie, bo taka ekspansja jest niskiej jakości
nie można zatrudniać specjalistów w dowolnie szybkim tempie bez strat w jakości.

uznali, że nie są w stanie obecnie rozwijać się w szybszym tempie i żeby w ten sposób nie wydaać tej gotówki
odładają ją w kąt i skupiają się na działalności operacyjnej i być
@Gippo86 no jasne, że nie. Ale jestem przekonany, że ceo budzi się czasem zlany potem, po śnie z morawieckim i "propozycją nie do odrzucenia" xD. Takie spółki ( z takim fejmem wsumie tylko cdr ) to mogą sietylko bać władzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)...Naszej oczywiście, no i władka zza ściany ;)