@LucaJune: Wcześniej miałem kamień biowin, ale po około 2 latach pękł. Akurat w zeszłym tygodniu kupiłem w Lidlu nowy, za jakieś 30 zł. Robiłem na razie tylko te gruzińskie czupakabry i wyszło spoko.
@LucaJune: kamień jest po to aby dół się nie spalił zanim góra dojdzie. Pytanie czy masz z tym problem? Ja mam kamien z pieca do pizzy. W piekarniku nie spełnia swojej roli bo za słabo ciepło oddaje i dół jest blady.
Generalnie kamień słabo przewodzi ciepło i w piecach gdzie jest 450C zabezpiecza dół
#pizza #gotujzwykopem
https://www.obi.pl/plyty-tarasowe-i-chodnikowe/plyta-granitowa-szara-30-cm-x-30-cm-x-2-cm/p/6282016
Spełnia swoją rolę w 100% Trzyma temperaturę lepiej niż te pseudo szamoty z Biedronki czy Lidla.
Generalnie kamień słabo przewodzi ciepło i w piecach gdzie jest 450C zabezpiecza dół