Aktywne Wpisy
kubas_782 +795
#bekaztransa #januszebiznesu #praca
Ojciec jeździł na trasach międzynarodowych parę lat dla takiego dziadtransa, ale że mój stary to taki sam dziad jak ten właściciel, to się jakoś dogadywali. No i po 5 latach służby dla Janusza, Janusz wymyślił sobie, że mojego starego z roboty ceremonialnie wyrzuci, bo mu się coś zaczęło nie spinać kosztowo.
Starego zwolnił podczas L4 z powodu zapalenia płuc, korespondencyjnie, bez okresu wypowiedzenia, dyscyplinarnie, że stary się w pracy nie stawił czy coś tam. Ogólnie cyrk na kółkach, daty oczywiście wsteczne, wałek na wałku.
Stary w szoku, próbował się z gościem dogadać, żeby nie robił maniany, tylko normalnie mu złożył wypowiedzenie, zapłacił zaległe pieniądze i rozstajemy się w dobrych stosunkach. No, ale Januszowi do ucha podpowiadał tytaniczny Janusz senior, który powiedział, że mają iść w zaparte. No to mój stary za moją radą złożył sprawę do sądu pracy.
Ojciec jeździł na trasach międzynarodowych parę lat dla takiego dziadtransa, ale że mój stary to taki sam dziad jak ten właściciel, to się jakoś dogadywali. No i po 5 latach służby dla Janusza, Janusz wymyślił sobie, że mojego starego z roboty ceremonialnie wyrzuci, bo mu się coś zaczęło nie spinać kosztowo.
Starego zwolnił podczas L4 z powodu zapalenia płuc, korespondencyjnie, bez okresu wypowiedzenia, dyscyplinarnie, że stary się w pracy nie stawił czy coś tam. Ogólnie cyrk na kółkach, daty oczywiście wsteczne, wałek na wałku.
Stary w szoku, próbował się z gościem dogadać, żeby nie robił maniany, tylko normalnie mu złożył wypowiedzenie, zapłacił zaległe pieniądze i rozstajemy się w dobrych stosunkach. No, ale Januszowi do ucha podpowiadał tytaniczny Janusz senior, który powiedział, że mają iść w zaparte. No to mój stary za moją radą złożył sprawę do sądu pracy.
bloody560 +6
Potrzebuję listy mocnych horrorów. Problem w tym, że większość już znam. Proszę o niedodawanie żadnych o duchach, lalkach, klaunach ani "ambitnych" tytułów. Film niekoniecznie musi być bardzo straszny, ale powinien mieć klimat, ciekawą fabułę i wciągnąć. Ze slasherów, które mi się podobały, to:
- Droga bez powrotu
- Hostel
- Dom woskowych ciał
- Koszmar minionego lata
- Droga bez powrotu
- Hostel
- Dom woskowych ciał
- Koszmar minionego lata
Związek między pedofilią a orientacją seksualną jest oczywisty. Żadne dowody czy argumenty, że związku nie ma lub jest nikły nie pomagają. Nie pomagają również opinie samych p-------w według których płeć dziecka ma drugorzędne znaczenie.
Jednocześnie dowiadujemy się, że p-------a nie ma związku z płcią. Mężczyźni, którzy stanowią ~50% populacji dokonują 80-90% czynów pedofilskich - nikogo to nie obchodzi.
P-----c domowa też nie ma płci i znowu wcale nie ma nadreprezentacji. Jakaś feministka mówi, że biją głównie mężczyźni? Pewnie lewaczka mężczyzn nienawidzi. A poza tym kobiety często prowokują.
Znalezisko o białych niewolnikach? Cyk w gorące. Temat rzeczywiście ciekawy i przemilczany, ale dowiadujemy się w komentarzach, że skoro byli biali niewolnicy to nie ma problemu. A to, że czarnych niewolników było kilka/kilkanaście milionów a białych kilka/kilkanaście tysięcy to szczegół.
Śmieszy jak konserwy chcą pouczać lewaków o statystyce czy rozkładzie normalnych, ale jak przychodzi co do czego to robią jeszcze większe fikołki niż SJW. xD
#neuropa #4konserwy #bekazprawakow
@MichalLachim: tak z ciekawości - jakie dowody/argumenty? Z tego co wiem związek jest ale od drugiej strony, przy czym żadne dowody/argumenty nie sprawią że ktokolwiek zacznie o tym mówić.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11501300
Komentarz usunięty przez moderatora
Czyli o ile
Karmienie piersią dzieci powyżej drugiego roku życia powinno budzić narastający liniowo do czasu niepokój, gdyż dobroczynny, fizjologiczny sens karmienia mlekiem matki zaczyna ustępować potrzebie psychologicznej. Rozwojowo dzieci w tym wieku zaczynają eksperymentować i badać otoczenie, uczyć się na błędach. Przedłużanie sfery komfortu jaką daje karmienie piersią, czyli okresu poniemowlęcego, przedłuży też wiek dzieciństwa i wejścia w kolejne fazy rozwoju. To forma przemocy, wymuszona zależność i regres emocjonalny. Trudno napisać ściśle jak wpłynie na dziecko, ale opór przy nieuniknionym dojrzewaniu potomka zdradza ukryte zaburzenia przywiązania matki, lub w rodzinie jako takiej. https://www.wykop.pl/link/5360743/matka-trojki-dzieci-karmila-7-latka-na-podlodze-w-sklepie/
W sensie klinicznym, podwyższony poziom prolaktyny karmiącej matki objawia się tak samo jak gruczolak przysadki (prolactinoma). Tkanka łączna wypełniana jest gruczołową i utrzymywana w stanie hipertrofii dzięki działaniu hormonów. O ile mleko powstaje w płacikach mlecznych dzięki prolaktynie, to architektura przewodów, zatok, czynność i podział miąższu na zraziki jest już efektem synergii insuliny, insulinopodobnych czynników wzrostu, TGF-b estrogenów, progesteronu, hCG, kortykosteroidów, PRL, oksytocyny i GH. Działanie to jest już ogólnoustrojowe i poza produkcją mleka zmienia wtórnie organizm np zmieniona gęstość kości, zwiększony wymiar p----i naciąga więzadła Coopera co w trakcie inwolucji uszkadza ich spoistość, zmienia wrażliwość i liczbę receptorów w tkankach. Po ciąży i odchowaniu niekiedy coś pozostaje, out od topic moja mama inaczej tolerowała cukier (hipoglikemia). Prolaktyna blokuje funkcję przedniego płata przysadki. W trakcie laktacji kobieta jest teoretycznie bezpłodna, nie dochodzi do owulacji i krwawień. Behawioralnie promuje zachowania społeczne, opiekuńcze, antyautystyczne. W relacji partnerskiej zyskuje intymność i przywiązanie, kosztem namiętności. Spada libido. Drażnienie sutków opróżnia tylny płat przysadki z oksytocyny której zadaniem jest stymulacja komórek mioepitelialnych do opróżnienia zatok mlecznych. Ta sama oksytocyna stymuluje skurcze macicy i dróg rodnych. Wydzielana jest w trakcie drażnienia ścian macicy przez worek owodniowy i pochwy przez ruchy frykcyjne. Blok progesteronowy blokuje wrażliwość mięśni na jej wpływ, ale estrogeny przed akcją porodową go znoszą. Podczas seksu jest czynnikiem sprawczym fizycznego wrażenia orgazmu u kobiet co ma zmotywować do poczęcia i wspomóc transport nasienia do bańki jajowodu (psychiczną sferę dopełnia dopamina). Drażnienie sutków podczas karmienia ma dla ciała taki sam kontekst seksualny jak o----m pochwowy. W kontekście somatycznym przedłużające się ponad normę karmienie piersią (tj stymulacja hormonalna) utrwala zmiany ustrojowe. W psychopatologicznym, obniżone libido i namiastka zaspokojenia seksualnego zmienia kontekst relacji seksualnej z partnerem. Część sfery uczuć zarezerwowanej wyłącznie dla ojca przenosi się na dziecko. Czy i ile to norma to imponderabilia.
Mógłbyś podać źródło tego, co napisłeś powyżej? Oczywistym jest, że przekleiłeś to z jakiegoś źródła.
https://deon.pl/inteligentne-zycie/psychologia-na-co-dzien/p-----l-w-spodnicy-kobiety-tez-to-robia,123504
https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/comment_BK18I3GJf4EHNYKKHzjzL1vC240PNYrz.jpg
Jakie źródło? To luźne przemyślenia z głowy, w duchu koncepcji psychodynamicznych, scislej Junga.
Miałam też na myśli to: