Aktywne Wpisy
Szyszkalogin +16
#przegryw piza doktora edkera z pieczarkami
pokyw12 +39
#famemma #danielmagical to jest właśnie największą porażka polskiego internetu. Wystarczy być durniem z IQ na poziomie małpy i wygląd przydrożnego szona który ci #!$%@? Kolbe za 50zl przy drodze i jesteś gwiazda. Wystarczy nie mieć wstydu. Obrzydlistwo. Ferrari jeszcze razem z rodzicami sponsoruje tą idiotke. To już wolę te dwie więzienne małpy z zasadami dla przygłupów bo przynajmniej jakieś zasady maja. Niby wszystko spoko bo freak fighty i mam liberalne podejście do
#piwowarstwo #piwo
[kompletnie nie rozumiem tej paniki i straszenia, wystarczy normalna fermentacja, kalkulator nagazowania i waga]
Dawałem ~4g cukru na butelkę i piwo nie było mocno nagazowane po 2-3 tyg a jednocześnie mega słodkie xD aż się źle piło.
Możliwe, że drożdże tak powoli jedzą cukier?
Podejrzewam, że mógł się nie zmieszać dokładnie jak wlałem roztwór cukru a poźniej w to lałem piwo przed zabutelkowaniem.
Zresztą niektóre butelki nie były w ogóle słodkie, tak jak powinno być. Wieczorem otworze i sprawdzę czy się zmienia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z drugiej strony musiałoby być solidnie napowietrzone przy rozlewie żeby poszło tak szybko. Stosujesz jakiś reduktor utleniania jak np wit.C?
zawsze w ten sposób robiłem i nie specjalnie mieszałem to piwo i było ok. Ale teraz spuszczałem je przez taką śmieszną tkaninę. Może ona zmniejszyła mieszanie się piwa z cukrem i poszły takie słodziaki.
Wybuchnąć chyba nie powinny, bo kiedyś do testu nalałem 8g cukru do 0,33 i nic się nie stało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko wytrawna apa
Jak rozkminisz co to, daj znać :D
@Nemrod: Były przypadki śmierci od granatów więc obawy uzasadnione.
@Qbol69: Przykryj sobie od góry jakąś skrzynką czy coś i bedzie gitówa