Aktywne Wpisy
kotka-a +413
BoroPrimorac +379
Pamiętacie tę żenadę jak uśmiechnięte fajnopolaki z warszawki oglądali obrady sejmu w kinie?
#polska #wybory #sejm #warszawa #nieruchomosci
#polska #wybory #sejm #warszawa #nieruchomosci
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #kuchcikmorski #gotujzwykopem #bojowkapiekarska #pracbaza
(づ•﹏•)づ
@jmuhha: osobno robisz taka gęsta masę budyniową, tak żeby się nie rozlewał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Składniki
Na tangzhong ( w polskiej nomenklaturze tzw zaparka)
100 g wody
20 g mąki pszennej
Na ciasto właściwe:
350 g mąki typu 450
100 g tangzhong (właściwie to cały przygotowany wcześniej)
50 g cukru
½ łyżeczki soli
1 jajko o temperaturze pokojowej
110 ml mleka
15 g świeżych drożdży lub 5 g drożdży instant
35 g miękkiego masła
Na masę budyniowa:
0,5 l mleka
szklanka cukru pudru
kostka masła