Wpis z mikrobloga

@Kuba1005: Jeżeli chcesz, żebyśmy nikogo nie zarażali, najlepiej nigdy, to wprowadźmy obowiązkowe noszenie skafandrów. Będziesz go nosił? Czy to już przekroczy u ciebie jakaś granicę absurdu? U mnie noszenie kagańców właśnie przekroczyło tę granice absurdu. Każdy ma gdzie indziej postawioną tę granicę, dlatego proszę cię żebyś to uszanował i nie stawiał siebie i pewnej grupy społeczeństwa w centrum wszechświata, bo są na tym świecie ludzie, ktorzy mają inne zdanie niż ty.
@vrtistry

Zamknij mordę i załóż maskę na twarz, bo pokazujesz tylko i wyłącznie swoją ignorancję.

Mordę to może najwidoczniej masz ty skoro musisz ją zasłaniać. Ja mam twarz, a nie morde i zasłaniać jej nie mam powodów. Wolę słuchać specjalistów, którzy całe życie spędzili na badaniu tego mikroorganizmów, wirusów, bakterii, którzy wnieśli ogromny wkład w tej dziedzinie od nauki. Oni jednogłośnie mówią, że maseczki nie powinny być noszone masowo. Pomijam już fakt,
@DunningKruger: Bezmyślny to jesteś tylko i wyłącznie ty. Jakby noszenie maseczek nic nie dawało, to cała Azja by w nic nie chodziła, a chińscy naukowcy nie radzili by ich nosić. Ktoś cię nie prosi o nie wiadomo co, tylko o założenie maski na twarz gdy idziesz w miejsce, w którym jest dużo ludzi. Ta sytuacja nie tyczy się tylko ciebie, ale wszystkich. Jeżeli maseczki są skuteczne nawet w kilku %, to