Aktywne Wpisy
precz_z_komunia +972
Mam lvl 40+ więc dla większości z Was jestem już staruszkiem. Obserwuję i pasjonuję się polityką od 25 lat. Chciałem Wam opowiedzieć trochę o tych wyborach w których właśnie braliśmy udział, o tym jak się pomyliłem co do młodych i podziękować Wam - stanęliście po stronie Polski, demokracji i Waszej przyszłości. Ale po kolei.
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Różnica wieku 19-33 jest waszym zdaniem ok czy przesada? 14 lat. Wg mnie dużo za dużo. Pytam bo znajomy umawia się z taką młodą siksą i mnie zastanawia co on chce tym osiągnąć. Dorosły chłop który powinien myśleć o założeniu rodziny raczej. I nie, nie jestem zazdrosna bo sama jestem w szczęśliwym związku ale dla mnie to trochę obrzydliwe i sporo stracił tym w moich oczach. Próbuję mu przemówić
Różnica wieku 19-33 jest waszym zdaniem ok czy przesada? 14 lat. Wg mnie dużo za dużo. Pytam bo znajomy umawia się z taką młodą siksą i mnie zastanawia co on chce tym osiągnąć. Dorosły chłop który powinien myśleć o założeniu rodziny raczej. I nie, nie jestem zazdrosna bo sama jestem w szczęśliwym związku ale dla mnie to trochę obrzydliwe i sporo stracił tym w moich oczach. Próbuję mu przemówić
#pytanie #bojowkapiekarska
Tylko dwóch sprzedawców mu odpowiedziało:
"Sprzedawca "Jerzy1416" - odpisał mi, że jego mąka na LG40
Sprzedawca "mlynstaromiescie" - podał mi dane: Gluten31
Rozplywalnosc 6
Wzór na LG (liczbę glutenową):
LG oblicza się
Parametry nie znane ale chleb w porządku przy uzysku 170.
Jakkolwiek żeby mieć odniesienie ostatni wypiek zrobiony na lidlowej pszennej typ 650 na zakwasie żytnim. Ten sam efekt, tyle że lidlowa 1,50 a tu 4 PLN za kg.
Mąka grubo mielona, do zakwasu mieliłem ją na drobniejsze kawałki. Przy 23C w domu zakwas pracuje jak szalony.
Rodzinie smakuje.
@KIJU87: @adam-kondek: @merho: też stamtąd zamawiałem. Żytnia 2000 jak kolega wyżej pisał ma dużo otrąb.
@LucaJune
A ona nie ma coś mało białka? Wszystkie pszenne jakie mam w domu mają zawartość conajmniej 10g
@KIJU87
zdecydowanie za mało białka, z tego co mi wiadomo to 10-12g powinno być, ale mogę się mylić
Co sądzicie?
Wow no to tu jest dużo. Ponoć w Stanach się zachwycają mąka King Arthur co ma właśnie 13 g białka.
Jak kupisz i coś będziesz piekł wołaj jak Ci wyszło ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Nie masz wrażenia że z takim hydro ciasto jest trochę mało plastyczne?