Aktywne Wpisy

sorek +105
Leon zawodowiec czyli kolejny mireczek na tym świecie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#chwalesie #niebieskiepaski
#chwalesie #niebieskiepaski
źródło: 2024-11-22 23.45.58
Pobierz
xGrahir +36
#programowanie #programista15k Po co młodzi ludzie w wieku 18 lat wybierają na kierunek studiów informatykę? Przecież to obecnie strzał w kolano, marnowanie co najmniej 3 lata na zdobycie licencjatu albo 3,5 na inżyniera tylko po to, żeby dowiedzieć się że nie ma dla nich pracy. Nikt nie robi researchu przed wybraniem kierunku studiów jak wygląda rynek pracy? W tym momencie najlepiej to chyba pójść na ratownictwo medyczne, lekkie

![Konkurencyjność Polski: Unia Europejska nas hamuje [RAPORT]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e1366dbe61ba784e6723823555ac31f86938cbd9ee6a5ec3280590eee53d3798,q80.jpg)

Odebrałam go z serwisu, jadę sobie i cyk, zmieniam bieg, potem drugi raz aż wylądowałam na jedynce. Pod domem chciałam z powrotem zmienić na 2 i się nie da. Na zdjęciu przedstawiam jak to wygląda. Aby zmienić bieg na niższy pociągnęłam ten dzyndzel w prawo. Żeby zmienić na wyższy bieg mam go pociągnąć w lewo czy jak? Dodam że nie da się go pociągnąć w lewo
Zepsułam coś?
#rower #pytaniedoeksperta #kiciochpyta #pytanie
źródło: comment_15883368228znegXQ2eTAd63l6StLhlb.jpg
Pobierz@Bodzias1844: tak, zmieniłam podczas jazdy ale nie pedałowałam mocno
@Harmideron: serio? ( ͡° ʖ̯ ͡°) właśnie go odebrałam stamtąd
Komentarz usunięty przez autora
Wiem że bieg dobiera się w zależności od terenu ale na początku mojej przygody z tym rowerem chce mieć ustawioną ciężkość pedałowania tak jak
Zaczynasz pedalowac i rozpedzasz sie to dajesz 2 z przodu, a jak chcesz jechac bardzo szybko to 3.
Jak zwalniasz to zrzucasz z przodu. Zanim sie zatrzymasz zrzuc przod do 1, zeby miec przygotowane do latwego ruszenia.
Dzieki temu najmniej biegow bedziesz zmieniac, regulujesz tylko przod.
@globalbus: nie chcę całkiem siłowo jechać, po prostu nie lubię kręcić nogami jak szalona. A uda już mam duże więc bedzie mi łatwo ( ͡° ͜ʖ ͡°) btw a łydy też rosną od rowera?
Jak wróciłem po 5 miesiącach kręcenia korbami po Azji to miałem spory problem z kupnem spodni, by zmieścić tam uda. Potem objętość zeszła, gdy nogi odpoczęły.
Większość drogi po bezdrożach to było turlanie się na małej tarczy z przodu i 1-3 największych z tyłu.