Wpis z mikrobloga

#przemyslenia #takaprawda #truestory #wiezienie #kryminal #historia #elo
Wszyscy mówią że więzienie to najgorsze g---o, a ja byłem prawie przez rok za n-------i i nie narzekam, nawet sobie chwale! To był najlepszy rok w moim życiu. Tylko pierwszego dnia trafiłem do 6osobowej celi z babdziorami, ale drugiego8 dnia poszedłem do wychowacy powiedziałem że mi nie pasuje i cyk miałem przerzutke żeby nie musieć się n---------ć z patusami! I wsadzili mnie do 3osobowej z dwóma złodziejami, oni leczyli sie z uzależnienia więc brali jakieś leki po których ciągle spali! Wystarczyło być grzenym, i masz wszystko paczki, widzenia, telefon raz dziennie, telewizor w celi, a żeby nie zwariować załapałem robotę przy sprzątaniu i miałem spokój, ogarnąłem pawilon 2 razy dziennie potem godzinka spaceru na świeżym powietrzu a później caly dzień kawka, papieroski, jedzenie i telewizor ʕʔ A później zacząłem czytać książki no i w sumie przeczytałem więcej przez kilka miesięcy niż w całym życiu, jeszcze w międzyczasie zrobiłem kurs ślusarza... Zajebiście było, jak na obozie jakimś! Tak do 2 lat to nawet warto bo dłuższe wyroki to już chujnia, człowiek sobie odpocznie, przemyśli wszystko i jest wiele możliwości żeby czymś się zająć i rozwijać pasje, skończyć jakąś szkołe albo kursy czy nawet znaleść sobie robote i zarabiać pieniążki na kawe i szlugi albo na wolność! Naprawdę polecam ()
DziecizChoroszczy - #przemyslenia #takaprawda #truestory #wiezienie #kryminal #histor...

źródło: comment_1588285864HqGlwyumykQheBjVJhAvzS.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dzieci_z_Choroszczy: problem jest taki że część ludzi traktuje wiezienie jak drugi dom. Znam jeden przypadek gdzie gosciu byl dilerem cos tam zarobil potem wpadl poszedl na rok czy dwa do pierdla tam złapał kontakty, jak wyszedl to juz wiedzial co i gdzie i zaczal robic kase z dragow na powaznìe. Po jakims czasie znowu wpadl juz jako grubsza ryba ( antyterrorysci i te sprawy) posiedzial z 5 lat w pierdlu
  • Odpowiedz
@Dzieci_z_Choroszczy: zk w grudziądzu też całkiem spoko, 5 lata temu 1,5 leżałem i pozytywnie wspominam. W caritasie jako wolontariusz byłem i wc00rve jedzenia zawsze na cele przynosiłem jak patusom się nie chciało przyjść. Starszy gość z celi był hydraulikiem i normalnie na roboty chodził, wracając zawsze fajurki kupował i z gadami problemu nie miał; telewizor na celi, codziennie telefony, widzenia co tydzień. Jedyne co to jedzenie z kuchni strasznie paskudne
  • Odpowiedz
@klamkaodokna możesz zamienić sobie dietę na muzułmańską albo żydowską i wtedy np. zamiast wieprzowiny masz kurczaka! Ja i tak miałem zawsze swoje żarcie, więc zawsze obiad spłukiwałem w kiblu! A jak chcesz mieć czytnik albo cokolwiek to musisz pisać prośby do dyrektora (naczelnika) i albo sie zgodzi albo nie ale jak masz dobrą opinię to nie powinno być problemu, o wszystko trzeba pisać prośby...
  • Odpowiedz