Wpis z mikrobloga

  • 1
@wlosy_lalki robiłam na podstawie tego przepisu https://www.domowe-wypieki.pl/przepisy/ciasta/1070-chalka
Nie dawałam skórki z pomarańczy. W przepisie piszą, że kruszonki jest dużo i żeby docisnąć ją nawet do boków. Ja tę kruszonkę docisnęłam nawet do blachy i nadal została mi połowa, więc następnym razem pewnie zrobię mniej (chociaż niewykorzystaną kruszonkę użyłam na drugi dzień, zrobiłam jabłka z piekarnika pod kruszonka. Całkiem dobre to wyszło, a nie kierowałam się przepisem żadnym)
  • 0
@wlosy_lalki a, i nie mam robota do ciasta drożdżowego, więc ugniatałam ciasto ręcznie i robiłam to pewnie z 15 minut. myślę, że to kluczowe do wszystkich wyrobów drożdżowych, aby dobrze wyrobić ciasto