Aktywne Wpisy

Plotkova99 +15
Opowiem Wam swoją historię... Ukończyłam studia na najwyższym poziomie na tle uczelni (Ocena 5, której nikt nie uzyskał poza mną). Następnie pracowałam w PGNiG przez 5 lat, później z powodu konieczności poszukiwania większych dochodów (posiadam kredyt hipoteczny) zatrudniłam się w większej firmie, którą na pewno kojarzycie jeśli jeździcie trochę po Europie.
Po 1,5 roku pracy w tej firmie przyszedł do mnie kolega z supportu mówiąc "Nie wiem co z tym zrobić, ten
Po 1,5 roku pracy w tej firmie przyszedł do mnie kolega z supportu mówiąc "Nie wiem co z tym zrobić, ten

PorkaTurbo +49
#obrazyporka #sztukadoyebana Władimir Dawydenko (Владимир Давыденко) to współczesny rosyjski malarz z Lipiecka w Rosji. Tworzy w różnych gatunkach: pejzaż, maryny, portret, martwa natura. Szczególne miejsce w twórczości Dawydenko zajmuje temat rosyjskiego monastycyzmu. Analizując jego twórczość trudno powstrzymać się od porównań z rosyjskimi klasykami Iwanowem, Szyszkinem, Perowem, czy Repinem.
#obrazy
#obrazy
źródło: 01 Vladimir Davydenko - May Day (2025) 2
Pobierz

próbowałem już różnych konfiguracji, może ktoś ma jakiś pomysł:)
#linux
iptables -I INPUT -p tcp --syn --dport 22 -m connlimit --connlimit-above 10 -j REJECT --reject-with tcp-resetedit:
sorry, nie doczytałem, że domyślnie dropuje
iptables -I INPUT -p tcp --dport 22 -m state --state NEW -m limit --limit 10/minute -j ACCEPTPrzykładowo dla --limit 5/s --limit-burst 20:
- do 5 połączeń na sekundę z burstu nic nie jest zabierane
- po przekroczeniu tej liczby (powiedzmy, że mamy 10/s) pobieramy tokeny dla połączeń z bursta
- jeżeli ilość połączeń spadnie poniżej limitu (np. 3/s) to nadwyżka jest używana do wypełnienia bursta
--limit: Specifies the rate at what tokens get refilled into the bucket. 4/hour means 4 tokens per hour (1 token every 15 minutes).
--limit-burst: Specifies the maximum amount of tokens that can be filled in the bucket. (This is also the amount of tokens the bucket starts out with).