Aktywne Wpisy

Często jak słyszę, że ktoś studiuje i pracuje to mam w głowie wyobrażenie, że jest na kierunku, na którym wystarczy obecność, albo nawet i nie, żeby zaliczyć większość przedmiotów i nie wymaga on pracy własnej. Wzięło się to stąd, że jak sam byłem na studiach, to pochłaniały one tyle pracy i wkładu własnego po godzinach, że dorzucenie do tego jeszcze pracy było moim zdaniem niemożliwe. A ci, którzy próbowali pracować, to albo

PIAN--A_A--KTYWNA +103

PiS po r------------u gospodarki na socjal ma -4,6%.
Niemcy po prowadzeniu mądrej, dojrzałej, niesocjalistycznej polityki i tworzeniu rezerw mają -7%
Te hołubione i wskazywane na wzór Czechy -6,5%
Obrażajcie się na fakty
Czechy mają zupełnie inny rynek wewnętrzny i gospodarka naszego państwa może być bardziej niezależna.
Wzrost Niemiec skolei uzależniony jest od eksportu i w sytuacji, gdy braknie rynków zbytu oraz nowych pracowników zasilających ich gospodarkę, tracą mocniej od Polski która wciąż goni ich na poziomie bogactwa.
@Drakii: No okey(chociaż biedniejszej Ukrainie, Białorusi, Rosji spadło bardziej). Czyli bogatszym spadło bardziej, biedniejszym mniej. Gdzie tutaj dowód, poza Twoimi urojeniami, że PIS rządzi gorzej od CDU?
Twierdzę jedynie, że każda gospodarka inaczej funkcjonuje i będzie zmagać się z innymi problemami spowodowanymi przez ten kryzys.
Mimo wszystko pakiety socjalne jak 500plus mogą stymulować w tej chwili gospodarkę, ale za całościowy wynik odpowiada również szereg innych zależności.
https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD?locations=PL-GR-PT-DE-EU
Porównywanie gospodarki Polskiej
źródło: comment_1587994348PQbFGSJdejGiVMSX5fluvb.jpg
Pobierzprzecież tam oni na serio mają prawdziwy liberalny socjalizm.
prawa pracowników, mniejszości, mieszkania socjalne, dopłaty do wszystkiego
@Fan_Morawieckiego:
Idz na jagody.
Prosze cie.
Porownywanie niemieckiej gospodarki do polskiej ...
Mam dla ciebie jedna