Wpis z mikrobloga

Jak w tym kraju ma być dobrze xD
Dzwonię dzisiaj do mojego urzędu gminy, żeby dowiedzieć się czy nie przekazali danych Poczcie Polskiej. W zamian otrzymałam informację:
- oni nie wiedzą co zrobić
- oni nie wydali danych ale chyba muszą ale w sumie nie wiedzą jeszcze
- radca prawny gminy też nie wie xD
- poczta polska wysłała pismo do gmin, a dzień później ponaglenie xDD chociaż oni nie są w sumie pewni czy to na pewno poczta polska
- radca prawny jeszcze nie wie czy w ogóle gmina będzie mogła przekazać informacje o wydaniu danych mieszkańców do informacji publicznej, bardzo możliwe że nie
- gmina w ciągu jednej doby dostała kilka maili wyglądających podobnie jak wiadomość z poczty polskiej, ale z ewidentnymi błędami ortograficznymi/składniowymi więc prawdopodobnie oprócz absurdalnej wiadomości z Poczty dostali też kilka prób wyłudzeń danych

ŚPIJCIE SPOKOJNIE W PAŃSTWIE Z DYKTY XD
#wybory #pocztapolska no i troche w sumie #zalesie
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

gmina w ciągu jednej doby dostała kilka maili wyglądających podobnie jak wiadomość z poczty polskiej, ale z ewidentnymi błędami ortograficznymi/składniowymi więc prawdopodobnie oprócz absurdalnej wiadomości z Poczty dostali też kilka prób wyłudzeń danych

@HasmikLaVey: Mam nadzieję, że sprawiedliwie wyślą wszystkim zainteresowanym.
  • Odpowiedz
@HasmikLaVey: Dylematy z kraju w którym prokurator traci śledztwo po czym przejmuje to przełożona uwiłana politycznie i podejmuje decyzje w 100% polityczną w 3 godziny. Argumentacją jest że ten pierwsza mieszała sie do polityki za bardzo. Sama sprawa i jej podjęcie zaś jest dowodem że było wręcz przeciwnie. Zaś sama "winowajczyni" dowiaduje się o odsunięciu od sprawy i konsekwencjach dyscyplinarnych w telewizji od pani dziennikarki. To nawet Bareja miał jakieś
  • Odpowiedz
  • 4
@scanka32 absolutnie nie mam nic do zarzucenia samorządowi - no bo w sumie co oni mają teraz zrobić. Naświetlam jedynie jak słaba jest to sytuacja dla zwykłego obywatela, w sumie chyba warto żeby inni też wiedzieli jak to wygląda.
  • Odpowiedz
@HasmikLaVey: Człowieku. Przed epidemią zgłosiłem się jak zwykle do komisji wyborczej, zarobić nieopodatkowane 300 hehe. Dwa tyg później przychodzi wirus, myślą sobie niedobrze, nie jestem sklepikarka żeby wdychać zarazki z całej dzielnicy. Ale na szczęście w zeszłym tygodniu zadzwoniła babka z PKW i się pyta, czy jeśli wybory będą przeprowadzane w starym sposobie to czy jestem gotowy. Ja odpowiadam, że w ogóle ni jestem, siedzę w piwnicy. A w ogóle
  • Odpowiedz
@HasmikLaVey: to ja z kolei muszę pochwalić swoją gminę. Ja wczoraj, po przeczytaniu tego artykułu: https://siecobywatelska.pl/organizacje-apeluja-do-samorzadow-w-sprawie-list-wyborcow/ (i nagotowaniu garu bigosu z w--------a) zadzwoniłam do urzędu gminy (powiem tylko, że woj. lubelskie więc największy bastion pisowski) nastawiając się na najgorsze. W efekcie jednak dostałam miłe combo na piątkowy dzień:
1. dodzwoniłam się od razu bez problemów
2. pani była bardzo miła
3. pani była kompetentna
4. dowiedziałam się, że absolutnie gmina
  • Odpowiedz
@HasmikLaVey: Jeśli wszyscy nie wiedzą itp, to równie dobrze można w urzędzie zatrudnić małpę co losowo odpowiada "nie", "nie wiem", "może". Koszt zatrudnienia: kilka-kilkanaście bananów dziennie (jak przystało na republikę bananową) xD
  • Odpowiedz
Jak to dojdzie do skutku to darkweb zaroi sie od danych wrazliwych 30mln polakow, najsmieszniej, gdyby to byla 1 paczka na wszystkich, wtedy ruscy robia wrrr i polaky maja p--------e xD ojajebe, jaka to jest inba
  • Odpowiedz