Wpis z mikrobloga

Siema, jestem w trakcie ubezpieczenia samochodu OC/AC, zawsze ubezpieczałem w Hestii bo cenowo nie odbiegali za bardzo od innych a bylem zadowolony z assistance. Dziś dostałem wycenę z Hestii na 1750 a dzwonili z rankomatu dając link4 za 1230.
jedyna różnica to wycena samochodu: w Link 34k w Hestii 38k.
nigdy nie brałem w Link4, a w necie opinie nienajlepsze:(
Wiadomo 500 cebulionów piechotą nie chodzi, dlatego zaczynam sobie tłumaczyc ze maja słabe opinie, bo tylko żale przez net ludzie wylewają.
Czy miał ktoś z Was link4 i był zadowolony z AC assistance?

#ubezpieczenia
#link4
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adeer: A jaki zakres tego AC? Czy są udziały, czy naprawa ASO/kosztorys, czy zniesiona amortyzacja części? Czy zniesiona redukcyjna suma ubezpieczenia? To dosyć ważne pytania przy zakupie AC i mają znaczenie na jakość ubezpieczenia :(òóˇ)
  • Odpowiedz
@OptiFinance:
Obie propozcyje sa mniej wiecej podobne, tak jak pisałem niższa wartosc samochodu o 5k.

Moje pytanie czy warto Link4?:

Wariant AC - ubezpieczenie od szkód częściowych i szkody całkowitej i
  • Odpowiedz
@adeer: I taki sam zakres w Hesti jest? Wygląda okey, ale jednak Link4 to Link4 ( ͡º ͜ʖ͡º) A zadzwoń do nich na infolinie, tam klienci bardzo często uzyskują najlepszą oferte.
  • Odpowiedz
@OrzechowyDzem:
pytałem o to czy miał ktoś OC/AC w Link4 i chciałem sie dowiedzieć jak wyglada np assistance podczas awarii, albo likwidacja szkód.
i czy mając hipotetycznie taką samą umowę poszlibyście do link4 za 30% mniej.
ta oferta z link jest dla mnie wystarczająca w 100%, ale jeśli nikt nigdy nie słyszał o pozytywnej obsłudze w link4 to zostanę w hestii.
  • Odpowiedz
@adeer: Ja u siebie nie mam Link4, nie współpracuję z nimi, więc mam tylko opinie zasłyszane od byłych klientów Link4, że przedłużają wypłaty odszkodowania jak mogą, a odwołania trwają kolejne miesiące.
  • Odpowiedz