Aktywne Wpisy
Habebok +32
Hejka Mircy i Mirabelcy!
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
mickpl +329
Przejżałem tik-toki, płacze, twittera i chciałbym zapytać o której dokładnie wjeżdżają do nas ci Rosjanie, bo chciałbym się jeszcze spakować.
#usa
#usa
Wykres z 22.04.2020
- Zachodniopomorskie, instalacja 6,2 kWp
- Dach o nachyleniu 25 stopni, skierowany na południe z lekkim odchyleniem na zachód.
- Inwenter (falownik SAJ Suntrio Plus 6K, panele mono Qcells 310w - 20 sztuk
- koszt instalacji: 25 000 zł brutto cena zakupu - 5 000 zł z programu "Mój Prąd" - 3 600 zwrot podatku: Razem koszt 16 400 zł
wystarczy mnie zapytac ;) poddalem w watpliwosc efektywnosc dzialania paneli foto wraz z uplywem czasu, charakteryzujac ich przydatnosc na okres 10 lat. W sensie efektywnosc
@kwahu666: C--j z roślinami, ale żeby chociaż kurz z paneli zmyło XD
@kwahu666: Żartowałem oczywiście. Jeśli chodzi o opady do jest dramat.
Dla przypomnienia: PILNE! UWAGA! Z OSTATNIEJ CHWILI!
NIE MYĆ PANELI FOTOWOLTAICZNYCH WODĄ Z KRANU!
(jeśli nie masz zmiękczacza w domu)!
Najbardziej irytujacym jest porownanie wypowiedzi przeczytanych tutaj a wypowiedzi ktore przedkladam jako wlasna opinia. To co mi powiedziano jest skrajne do tego
Jeśli chodzi o opłacalność w przedsiębiorstwie, to myślę że nie ma to przełożenia na użytkownika prywatnego. Przy bardzo dużym zużyciu energii, koszt instalacji jest równie bardzo duży. Zwrot inwestycji może być bardzo długi, lub może go nie być wcale. Ograniczeniem jest moc i efektywność jednego panela oraz miejsce jakie on
@Fang: Biorę kredyt z ratą równą rachunkowi za prąd. Montuję panele pokrywające moje roczne zapotrzebowanie (przestaję płacić rachunki za prąd). Otrzymuję dotację i zwrot podatku i spłacam część kredytu. Po 6 latach spłacam kredyt i mam prąd niemal za darmo. Co tu się ma nie opłacać?
@kwahu666: Wiem, wiem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale