Aktywne Wpisy
Habebok +32
Hejka Mircy i Mirabelcy!
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
Przygarnęliśmy z dziewczyną takiego małego kotka i zastanawialiśmy się nad imieniem dla tego stwora, wiec chętnie wysłuchamy waszych propozycji!
Wybierzemy prawdopodobnie imię, które zdobędzie najwięcej plusów i nie będzie zbyt wulgarne! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety nie mam 10 czekolad do przecięcia dla zwycięzcy... (
mickpl +329
Przejżałem tik-toki, płacze, twittera i chciałbym zapytać o której dokładnie wjeżdżają do nas ci Rosjanie, bo chciałbym się jeszcze spakować.
#usa
#usa
Wykres z 22.04.2020
- Zachodniopomorskie, instalacja 6,2 kWp
- Dach o nachyleniu 25 stopni, skierowany na południe z lekkim odchyleniem na zachód.
- Inwenter (falownik SAJ Suntrio Plus 6K, panele mono Qcells 310w - 20 sztuk
- koszt instalacji: 25 000 zł brutto cena zakupu - 5 000 zł z programu "Mój Prąd" - 3 600 zwrot podatku: Razem koszt 16 400 zł
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@kwahu666: czytałem, że rocznie średnio wychodzi mniej więcej 90% wykorzystania, czyli 10% na magazyn (tak, wiem, że założyłeś najgorszą opcję)
edit: kasuje poprzednie bo nie jestem pewny a nie chce byc opiniotworczy
Ogólnie w PL jest wciąż pełno ludzi, którzy myślą że fotowoltaika, to to samo co garnki albo kołdry sprzedawane dla seniorów. Chciałbym to wszystko "odczarować". Pewnie, ze PV to nie żaden święty graal. To po prostu w obecnych czasach bardzo sensowne i korzystne rozwiązanie dla większości domów jednorodzinnych. No chyba, ze któryś miłosiernie dbający o dobro obywateli rząd, wprowadzi jakieś koszmarne, (przepraszam cudowne)
Bo ceny energii będą rosły
Bo o 15 latach to będa już zarabiały itp
W ulotce przed dotacjami było 3kW za 17tys