Aktywne Wpisy
Moreso_pl +355
Zapraszamy na #rozdajo z Moreso.pl
Do wygrania jest paczka o wartości 85 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1 kg
2. orzeszki w chrupiącej skorupce o smaku zielona cebulka 700g
3. mango suszone 500g
4. orzeszki ziemne chili&lime 1 kg
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo
Do wygrania jest paczka o wartości 85 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1 kg
2. orzeszki w chrupiącej skorupce o smaku zielona cebulka 700g
3. mango suszone 500g
4. orzeszki ziemne chili&lime 1 kg
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo
dotankowany_noca +164
Wykres z 22.04.2020
- Zachodniopomorskie, instalacja 6,2 kWp
- Dach o nachyleniu 25 stopni, skierowany na południe z lekkim odchyleniem na zachód.
- Inwenter (falownik SAJ Suntrio Plus 6K, panele mono Qcells 310w - 20 sztuk
- koszt instalacji: 25 000 zł brutto cena zakupu - 5 000 zł z programu "Mój Prąd" - 3 600 zwrot podatku: Razem koszt 16 400 zł
hehe panstwowka to jest aberracja. Bedzie montowany tam gdzie jest nieopłacalny. Ze sprzedażą nadwyżki za grosiki. Bo tak bedzie
Ostatnią rzeczą którą chciałbym wyjaśnić jest efektywnośc wraz z upływem lat, takiego sprzetu. Skoro powyzsze nasze opinie (ja tylko powtarzam czyjaś opinie) sa zgodne, to dlaczego uslyszalem o szrocie z niemiec o wydajnosci nieoplacalnej do odkupywania i montowania? Dlaczego dosadnie
Obecnie montuje się panele "świeże". Leżaków magazynowych nie ma. Jest
Czy deklaracje producenta zakladaja jakas krzywą spadku wydajności wzgledem jednostki czasu? Bo skoro warunki nie sa rowne to i ekspozycja elementów instalacji i ich zuzycia moze byc rozna.
Tak, każdy producent podaje takie dane. W przypadku moich paneli, oprócz 15 letniej gwarancji na same panele, mam też gwarancję "na moc", która mówi że po 25 latach produkcja będzie nie mniej niż 80% tego, co produkuje panel nowy.
@zibizz1: trzeba mocno śledzić rozwój domowych magazynów. ze względu na przerwy w dostawie z dużą radością przyjąłbym taki 10kWh...
za dużo pacjentów :/