Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wondermano1: taka zwykła mąka lubelska wytrzymała Ci 16h w TO? Ciekawe. Ja zaraz zabieram się za wyrabiania caputo pizzerii bo kupiłem 25 kilo xD
12h za mało w lodówce. Bo po 24 już nie mogę się doczekac, oliwy tez nie daje nic a nic nawet do miski. Jak nie masz, to polecam silikonowa łopatkę do ciasta, ułatwia wyciągnie i podnoszenie z blatu. A powiedz czy faktyczna różnice robi jak wyciągasz po pieczeniu na kratkę niż jak na deskę?? Bo ja zawsze daje na deskę i nie wiem czy to cos zmieni
Pobierz stanley88 - 12h za mało w lodówce. Bo po 24 już nie mogę się doczekac, oliwy tez nie ...
źródło: comment_1587578059MKMyKJliEF8e1gri2iXFTR.jpg
Czy ktoś może mi pomoc z problemem wody na pizzy, która pojawia się po wyciągnięciu z piekarnika? Podejrzewam ze problemem może być po prostu mozarella lub jej ilość (na pizzę daje cała kulkę). Generalnie jestem zadowolony poza właśnie ta woda która po prostu „spuszczam” przez przechylenie pizzy po wyjęciu z piekarnika.