@evilcry: granit z castoramy, ja akurat mam kamien z lidla i szkoda ze jest okragly a nie kwadratowy ( ͡°͜ʖ͡°) @n0xx: kamien nagrzewany 20 minut + 15 minut z uchylonymi drzwiczkami
@wondermano1: Dobry wypiek Mirku. Ja ostatnio po paru piwach już prawie effeuno zamówiłem. Próbowałem twoich patentów z piekarnikiem ale szału nie było. Próbowałeś może żeliwnej płyty zamiast kamienia?
@wondermano1 ile minut piekles? Rozumiem że pieczenie z uchylonymi drzwiczkami? Kurde, czemu mi taka nie wyszła nigdy, ehh. Ranty mi nie rosną, bombelki się nie robią :(
12h za mało w lodówce. Bo po 24 już nie mogę się doczekac, oliwy tez nie daje nic a nic nawet do miski. Jak nie masz, to polecam silikonowa łopatkę do ciasta, ułatwia wyciągnie i podnoszenie z blatu. A powiedz czy faktyczna różnice robi jak wyciągasz po pieczeniu na kratkę niż jak na deskę?? Bo ja zawsze daje na deskę i nie wiem czy to cos zmieni
ile minut piekles? Rozumiem że pieczenie z uchylonymi drzwiczkami? Kurde, czemu mi taka nie wyszła nigdy, ehh. Ranty mi nie rosną, bombelki się nie robią :(
Czy ktoś może mi pomoc z problemem wody na pizzy, która pojawia się po wyciągnięciu z piekarnika? Podejrzewam ze problemem może być po prostu mozarella lub jej ilość (na pizzę daje cała kulkę). Generalnie jestem zadowolony poza właśnie ta woda która po prostu „spuszczam” przez przechylenie pizzy po wyjęciu z piekarnika.
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
Zaplusuj jeśli nie pobrałeś karty do referendum. Głosowałem chwilę po 7 rano i podobnie jak ja udziału w referendum odmówiła co druga osoba :) #polska #wybory #wydarzenia #chwalesie
#pizza #gzw #gotujzwykopem #gotowanie
@n0xx: kamien nagrzewany 20 minut + 15 minut z uchylonymi drzwiczkami
@wondermano1: Czy to Margerita?
1 kg mąki
620 ml wody
1g drożdże (świeże)?
32g soli
wrzucasz wszystko naraz do miski czy jakaś technika? Robotem czy ręcznie ugniatasz? Czas wyrabiania ciasta?
@zasadzka01: zakładam, że sam przepis na ciasto jest dobry i drożdże mają czas popracować. Jeżeli tak to pewnie źle wyrabiasz cisto na koniec: https://www.youtube.com/watch?v=s4lL5I-UYbk