Wpis z mikrobloga

297417,21 - 10 = 297407,21

Wczoraj postanowiłem wypróbować jak działa test progu mleczanowego w Garminie, bo zegarek mam już długo, a dotychczas nigdy nie korzystałem z tego ficzera. Generalnie biega się kilka coraz szybszych odcinków, we wskazanym przez zegarek zakresie tętna i na tej podstawie jakoś oszacowuje ten próg. No się styrałem, a na końcu dostałem komunikat, że nie wykryto progu, czyli test się nie udał ¯\_(ツ)_/¯

Może mam jakiś problem z pulsometrem. Przynajmniej wyszły ładne wykresiki.

#sztafeta #bieganie
RainDog - 297417,21 - 10 = 297407,21

Wczoraj postanowiłem wypróbować jak działa te...

źródło: comment_1587108055HFm1HYttQhyxn630wUDjC4.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rain_Dog: tez nigdy tego nie uzywalem. Generalnie i tak staram sie raczej biegac na i sprawdzac bazujac na tempie i procentach z "race pace" niz tetnie. Zrobie z ciekawosci ten test jak znajde gdzies jakas lepsza petle w lepszych czasach.
  • Odpowiedz
@skydancer: Garmin Fenix 5. To się nazywa "Test progu mleczanowego za pomocą...". Jak rozpoczynasz nową aktywność, to przed startem trzeba wejść w opcję Treningi i tam to jest.
  • Odpowiedz
@guilty_bartk: Kiedyś zegarek po niektórych treningach sam mi wykrywał nowy próg mleczanowy, ale od kilku miesięcy przestał, więc chciałem sobie zmierzyć. Oczywiście wiadomo, że to tylko jakieś tam oszacowanie, a nie faktyczna wartość, no ale daje to jakieś pojęcie o poziomie wytrenowania.
  • Odpowiedz