Aktywne Wpisy
Piotrek7231 +98
#mecz #stadionowejedzenie #pilkanozna #jedzenie #ligagrecka
Koupes (smażone na głębokim tłuszczu mielone mięso z cebulą) Ethnikos Achna 3 euro (13.04pln)
Koupes (smażone na głębokim tłuszczu mielone mięso z cebulą) Ethnikos Achna 3 euro (13.04pln)
Ocena
- 1 48.6% (622)
- 2 5.2% (67)
- 3 3.9% (50)
- 4 4.8% (61)
- 5 37.5% (479)
Pendulum1337 +413
Mam +/- 30 lat, różowego oraz niemowlaka, mieszkamy w Warszawie, żyjemy na około 30 metrach kwadratowych w mieszkaniu należącym do moich rodziców - więc płacimy tylko koszty tego mieszkania. Strasznie mnie boli to że pomimo że od stycznia zarabiam około 8k netto w korpo (wcześniej około 6 ale miałem kredyt konsumencki który tez się skończył w styczniu) , to nie stać mnie na własne mieszkanie które po pierwsze nie jest klitką, a po drugie na jakiś zadupiu aka Tarchomin (chociaż.. czy nas stać?). Różowa natomiast prowadzi działalność która przechodzi kryzys. Co z tego że od dobrych 3 lat odkładam hajs na ten cel jak teraz mamy niecałe 50k
Na chwile obecną odkładam z pensji około 4k pln, a różowa z 1500 (co i tak jest dużym finansowym wysiłkiem dla niej) - ale co z tego jak zbieranie na głupi wkład własny to jest gonienie białego króliczka - ceny nieruchomości rosną, a wkład własny potrzebny rośnie... Mam wrażenie że nigdy nie dogonię tego cel i jestem po prostu w kropce.
#warszawa #korposwiat #nieruchomosci #finanse #zalesie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
@AnonimoweMirkoWyznania: teraz jest górka, oszczędzaj i trzymaj gotówkę, za
Wiem, że na początku odkładania mogłeś odkładać mniejsze sumy oraz, że miałeś jeszcze konsumencki no ale nadal brakuje 50k.( nie uwzgledniłem całej kwoty odkładanej przez różowego oraz tego, że przez ostatnie 3 miesiące odkładasz z wyższej pensji)
Zdaj sobie sprawe, ze i tak masz lepiej niz wiekszosc.