Aktywne Wpisy

Michal_Spira +61
no i to jest powód, dla którego jest mało dzieci, a nie jakiś k---a brak mieszkań
#heheszki #smiesznypiesek #nieruchomosci
#heheszki #smiesznypiesek #nieruchomosci
źródło: image
Pobierz
arkan997 +123
źródło: 1000011567
Pobierz

- 27,5% ankietowanych stwierdziło, że trudniejszy jest Bloodborne
- 72,5% ankietowanych stwierdziło, że trudniejsze jest Sekiro
Ja sam odbiłem się trochę rok temu od Bloodborne'a pomimo, że koncept gry mi się podobał, to stwierdziłem, że chyba nie chcę tyle umierać i męczyć się z każdym bossem (nie pokonałem nawet tego pierwszego ptaka na moście, tak samo ojca jakiegoś tam). Jakiś czas temu kupiłem Sekiro. Męczyłem się z pierwszymi 3 bossami, ale gra mi się tak mega spodobała, umieranie jakoś mnie nie uwierało, grało mi się mega przyjemnie i byłem zachwyconą tą grą (chociaż przy ostatnim bossie zginąłem chyba za 100 razy xD). Dziwi mnie to, że dla aż tylu osób Sekiro jest trudniejsze, kiedy tam można parować ciosy, a w Bloodborne, można robić tylko uniki. Do tego śmierć w Sekiro nie jest aż tak bolesna, jak w BB.
W każdym razie kusi mnie żeby wrócić do Bloodborne, spodobał mi się ten gatunek gier, aczkolwiek zastanawiam się czy po Sekiro będzie mi się grało łatwiej, czy tak samo trudno. Czy to kwestia przyzwyczajenie do gatunku soulslike (Sekiro to była moja pierwsza gra z tego gatunku), czy kwestia samej gry. Wszak BB jest przez wielu uznaną najlepszą grą na PS4.
#gry #ps4 #bloodborne #sekiro
- nie można dowolnie rozwijać postaci i jej podlevelować w razie problemów z konkretnym etapem gry
- nie można przyzywać graczy do pomocy
- przeciwnicy są bardziej agresywni i czasem ciężko przewidzieć ich ruchy
- w bb wystarczy rollować, w sekiro musisz wyczuć czy w danym momencie parować, skakać, robić mikiri czy robić unik