Wpis z mikrobloga

@AnimalMotherPL0: To mój pierwszy BF w jakiego gram online, ciężko mi się odnieść. Ale po grze którą mam z abonamentu za 14 złotych nie oczekiwałem miazgi, gra mi się przyjemnie, chociaż myślę że w pewnym momencie te gry albo powinny pozostać w dotychczasowym modelu (gra za 150 złotych i aktualizacje przez rok) albo całkiem przejść na ten abonament i dostawać update'y jak CS:GO czy Dota2, ew. season passy np. dwa
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Suheil-al-Hassan: I właśnie tu tkwi problem. Battlefield V jest świetną grą za 14 złotych miesięcznie ale jest jedynie niezłą grą za 260 złotych z których startował. Ale hej, najważniejsze, że gra Ci się przyjemnie, nie musisz być fanem jakiejś serii gier żeby w nie grać
  • Odpowiedz
@AnimalMotherPL0: szkoda, że dopiero teraz słyszę o 2x do BF3, bo może w końcu dobiłbym do maksymalnego poziomu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
BFV nie podoba mi się, bo za bardzo poszedł w stronę CoDa, czyli zbytnio przyspieszona rozgrywka, zaczęło się to od jedynki (pominę "przyspieszenie rozgrywki" które zaczęło się od bad company 2 względem poprzedników, bo tam udało się to fajnie zrobić) i źle mi się
  • Odpowiedz
  • 1
@ZmutowanaFrytkownica: Też odnoszę wrażenie, że miejscami BFV chciał przypodobać się fanom CoDa, szczególnie tym flirtem z mniejszymi mapami i trybami, ale jak wyszło Modern Warfare to nagle przerzucili się na dopracowywanie większych trybów. Ciekawe czemu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na pececie i obu konsolach mam wszystkie części BFów. Na pececie wszystkie do Bad Company (nie licząc Heroes i Play4Free), na Xboxie 360 i One wszystkie od
  • Odpowiedz
@AnimalMotherPL0: Przestalem w BFV grać jakoś miesiąc po premierze (a jestem weteranem serii, który grał w nią od BF1942), bo gra mnie raziła niedopracowaniem, błędami, olaniem jakiejkolwiek wierności realiom (niemieccy spadochroniarze skaczący z brytyjskich samolotów xD) i strasznie małą ilością map. Tak sobie powtarzałem, że wrócę za miesiąc, jak ogarną grę i rozwiną, ale co sprawdzałem, co w trawie piszczy to stwierdzałem, ze jeszcze poczekam. Az w końcu całkiem zapomniałem
  • Odpowiedz
  • 0
@hippomasaz: Czuję dokładnie to co Ty. Na BFV złożyłem nawet pre-order. Raczej nie mogę powiedzieć, że żałuję, bo początkowo grało się przyjemnie, ale im dalej tym zaczęło robić się coraz gorzej. Choćby Dice dodało Normandię czy Ardeny, to BFV i tak będzie pod wieloma względami nadal ssał, bo między innymi po półtorej roku po premierze gra nadal nie ma spójnej wizji. Dla mnie BFV jest stracony
  • Odpowiedz
@Bratkello: Żeby nie było - Warzone ma też słabe rzeczy, takie jak papierowy model jazdy czy brak destrukcji otoczenia, ale nadrabia grywalnością oraz świetnym modelem strzelania - Buttefield normalnie się chowa.

Nikt nie będzie pamiętać wysrywów od DICE, a EA poraz kolejny zarżnęła studio jak i serie.

@AnimalMotherPL0
  • Odpowiedz
  • 1
@AnimalMotherPL0: w moim serduszku zawsze z nowszych będzie BF3 z świetna muzyką. BF iv był moim pierwszym BF na konsoli i go również polubiłem.
Ze wszystkim się zgadzam co napisałeś.
Na jakiej platformie grasz i czy bf IV nadal żyje?
  • Odpowiedz
  • 0
@anthoris: BF3 na PC, BF4 i nowsze na xbox one. Czwórka ma się doskonale, w godzinach wieczornych czasami ciężko znaleźć wolne miejsce na serwerach. Mam wrażenie, że w czwórkę gra więcej ludzi niż w piątkę, ale mi się tylko wydaje. Tak czy inaczej czwórka na się doskonale, masa ludzi nadal w nią gra, ja również
  • Odpowiedz
  • 0
@crewlove: osobiście lubię jedynkę, ale bardziej za klimat i atmosferę pierwszej wojny niż samą rozgrywkę. Też przez długi czas coś mi gameplayowo nie pasowało, szczególnie początkowo po przesiadce z czwórki i hardline. Być może chodzi o wolny TTK, chyba najwolnieszy w całej serii. No ale do dziś cholernie mi imponuje grafika z jedynki, moim zdaniem jest lawet ładniejsza niż ta w piątce
  • Odpowiedz
@AnimalMotherPL0: ja w czworke nie gralem w ogole, nie wypowiadam sie

a to sie zgodze - tez mi sie chyba bardziej klimat i atmosfera I wojny podoba anizeli rozgrywka

w sumie tez mi jest cos ciezko powiedziec, bo nie bylo mnie jak ta gra byla glownym produktem w danym momencie - teraz jest mniej serverow i jak najbardziej lubie grac na rushu lub rushopodobnych trybach, tak widze, ze tu z
  • Odpowiedz